//Nieuw in Nederland: daNicci

Nieuw in Nederland: daNicci

Nieuw op de Nederlandse markt is het sieradenmerk daNicci, een jong merk met een rijke historie. daNicci onderscheidt zich door eenvoud en uitstraling.

Eind jaren 80 van de vorige eeuw ontstond in Engeland het idee van het wisselen van stenen, destijds veelal geboortestenen en moodstones. Het eerste idee was een zilveren hanger in de vorm van een kleine volgelkooi met daarin een gekleurde steen. Door het openen van een deurtje was het mogelijk om de steen te wisselen voor een andere. Met name de afgelopen 20 jaar heeft het zelf ‘ontwerpen’ van een sieraad een enorme vlucht genomen; diverse merken zijn actief op de markt op dit gebied, allemaal met hun eigen uitstraling en prijsniveau.

daNicci onderscheidt zich door eenvoud en eigen uitstraling, aldus distributeurs Vincent en Christiaan Hersevoort. “De eenvoud zit in het voeren van slechts één maat schroefdraad, geschikt voor alle sieraden die dus onderling geheel uitwisselbaar zijn. Voor de drager is het eenvoudig om het sieraad of de bril aan te passen door het vervangen van de toppings.” Naast sieraden hebben de designers van daNicci ook een wisselsysteem voor brilmonturen ontwikkeld. Deze worden gebracht onder de naam daNicci by Eyefunc (in samenwerking met het internationale monturenmerk Eyefunc). “Hierdoor is het mogelijk sieraden en bril op elkaar af te stemmen en op de outfit of stemming.”

De designers hebben in het verleden (samen)gewerkt met merken als Pure (met Sylvie Meis), Look (met Wendy van Dijk), Pandora, Bacio, Ti Sento, OneJewels en meer. Elke dag zijn zij bezig met het bedenken van nieuwe designs en het combineren van de juiste kleuren. Uitstraling en kleur staan dan ook centraal en geven daNicci de eigen en bijzondere uitstraling, aldus de distributeurs.

Alle sieraden en brillen worden gemaakt van edelstaal dat voldoet aan de ROHS-standaard (vrij van verontreinigingen). Edelstaal is slijtvast en houdt gedurende lange periode zijn glans. Door de oppervlaktestructuur van dit materiaal is het niet voor elke fabrikant makkelijk om het een zilver-, geel- of roségouden kleur te geven. daNicci werkt samen met een ervaren specialist op dit gebied.

daNicci is binnen twee jaar uitgegroeid tot een internationaal merk, verkrijgbaar in verschillende landen. Het hoofdkantoor en de designers zijn gevestigd in Nederland. Voor winkels zijn er displays, verpakkingsmateriaal, posters, brochures, etc. beschikbaar. Eind oktober wordt de website www.danicci.com gelanceerd.

Voor meer informatie:
033- 4 666 286, info@eyefunc.com
Vincent Hersevoort (Zuid-Nederland): 06 2693 6940
Christiaan Hersevoort (Noord-Nederland): 06 4784 8718
Social media: @danicci.jewelry

Door |2018-08-03T13:28:31+01:003 augustus 2018|Rubriek Branchenieuws|Label: , |

Over de auteur:

Joke is binnen de FGZ het aanspreekpunt wat betreft het vakblad Edelmetaal. Daarnaast stelt zij de nieuwsbrieven NJU, VGZ en Beveiliging samen en helpt ze u o.a. bij de afhandeling van klachten en het aanvragen van subsidie Sociaal Fonds detailhandel.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures