/, Nieuws/Nieuwe Code van de Goudsmid

Nieuwe Code van de Goudsmid

Onlangs is een nieuwe editie van de Code van de Goudsmid verschenen. Deze code is een leidraad voor de manier waarop goud- en zilversmeden hun vak uitoefenen en bundelt voorschriften en richtlijnen tot een actuele standaard voor de bedrijfsvoering. De code is een stevig handvat voor alle goud- en zilversmeden, verkrijgbaar voor FGZ-leden en leden van het Nederlands Gilde van Goudsmeden.

“Stel je voor, straten zonder regels. Of een vliegveld zonder luchtverkeersleiding. Het is goed dat bepaalde zaken in juiste banen geleid worden door een code van gedrag”, zo stelt Chris Sommer, voorzitter van het Nederlands Gilde van Goudsmeden, in zijn voorwoord in het boekwerk. “Zo ook voor goud- en zilversmeden. Verantwoordelijk en bewust omgaan met de werkplaats is voor de smid minstens zo belangrijk als rechts voorrang verlenen op een kruispunt.”

De Code van de Goudsmid gaat in op de volgende onderwerpen: oprichting en verandering bedrijf, inkoop, inrichting, arbeidsomstandigheden, milieu en energie, activiteiten en controle en onderhoud. De code ziet op een overzichtelijke manier toe op het gehele bedrijfsproces; vanaf het eerste contact met de klant tot aan de nazorg.

Deze editie van de code is mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van diverse sponsoren. De Code van de Goudsmid kost € 16 (excl. btw en verzendkosten) en is voor leden te bestellen bij:
Federatie Goud en Zilver, federatie@fgz.nl 
Nederlands Gilde van Goudsmeden, secretariaat@meestergoudsmeden.nl

Door |2018-12-18T09:48:35+00:0017 december 2018|Rubriek Branchenieuws, Nieuws|Label: , |

Over de auteur:

Joke is binnen de FGZ het aanspreekpunt wat betreft het vakblad Edelmetaal. Daarnaast stelt zij de nieuwsbrieven NJU, VGZ en Beveiliging samen en helpt ze u o.a. bij de afhandeling van klachten en het aanvragen van subsidie Sociaal Fonds detailhandel.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures