Onlangs is een nieuwe editie van de Code van de Goudsmid verschenen. Deze code is een leidraad voor de manier waarop goud- en zilversmeden hun vak uitoefenen en bundelt voorschriften en richtlijnen tot een actuele standaard voor de bedrijfsvoering. De code is een stevig handvat voor alle goud- en zilversmeden, verkrijgbaar voor FGZ-leden en leden van het Nederlands Gilde van Goudsmeden.

“Stel je voor, straten zonder regels. Of een vliegveld zonder luchtverkeersleiding. Het is goed dat bepaalde zaken in juiste banen geleid worden door een code van gedrag”, zo stelt Chris Sommer, voorzitter van het Nederlands Gilde van Goudsmeden, in zijn voorwoord in het boekwerk. “Zo ook voor goud- en zilversmeden. Verantwoordelijk en bewust omgaan met de werkplaats is voor de smid minstens zo belangrijk als rechts voorrang verlenen op een kruispunt.”

De Code van de Goudsmid gaat in op de volgende onderwerpen: oprichting en verandering bedrijf, inkoop, inrichting, arbeidsomstandigheden, milieu en energie, activiteiten en controle en onderhoud. De code ziet op een overzichtelijke manier toe op het gehele bedrijfsproces; vanaf het eerste contact met de klant tot aan de nazorg.

Deze editie van de code is mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van diverse sponsoren. De Code van de Goudsmid is een uitgave van het Nederlands Gilde van Goudsmeden en kost € 16 (excl. btw en verzendkosten).

Voor FGZ- en Gildeleden: Klik hier om de Code van de Goudsmid te bestellen, of te bestellen bij:
Federatie Goud en Zilver, federatie@fgz.nl 
Nederlands Gilde van Goudsmeden, secretariaat@meestergoudsmeden.nl