Vakschool Schoonhoven heeft sinds 1 februari een nieuwe directeur, Karin Voskamp. Karin heeft zestien jaar ervaring in diverse functies in het onderwijs en heeft veel zin om nu een bijdrage te leveren aan de dit jaar jubilerende Vakschool.

Karin stelt zichzelf graag voor: “Ik heb de Hotelschool The Hague gedaan en ben daar ook mijn man Gerard tegengekomen. Wij worden daarom de hotello’s genoemd want de hotellerie loopt als een rode draad door ons leven. Naast werken in het Kurhaus Hotel in Scheveningen en Golden Tulip Hotels heb ik ook gewerkt in de zorg, in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda en Groot Hoogwaak (ouderenzorg) in Noordwijk.”

“Maar nu ben ik terug bij een ‘oude liefde’: het mbo-onderwijs. Ik ben zestien jaar in diverse functies werkzaam geweest in het mbo- en hbo-onderwijs in Rotterdam, ook bij Zadkine, en in Den Haag en Amsterdam. Ik vind het fantastisch om nu een bijdrage te kunnen leveren aan deze Vakschool, die al sinds 1895 een begrip is. Ik zie hier gepassioneerde mensen met veel liefde voor het vak. Ons jubileumjaar 2019/2020 wordt een bijzonder jaar waarin we in het vierde kwartaal van 2019 honderd jaar uurwerktechniek vieren en waarin 13 januari 2020 de officiële start is van 125 jaar Vakschool Schoonhoven.”

“De samenwerking tussen de Vakschool en de branche is essentieel. Wij bedienen een niche markt waar we trots op kunnen zijn en moeten daarom onderwijsvernieuwingen doorvoeren die aansluiten op de (steeds veranderende) vraag vanuit de branche en de maatschappij. Ik hoop de branche daarom snel beter te leren kennen.”

www.zadkine.nl/vakschoolschoonhoven