De Metris is een vrijetijdshorloge uit de MeisterSinger-collectie: robuust, ongecompliceerd, waterdicht. Het één-wijzerprincipe past volgens het merk bij uitstek bij dit model, want wie wil er in zijn vrije tijd nog minuten tellen, laat staan seconden! En met zijn casual uiterlijk is de Metris binnenkort net zo onmisbaar als je favoriete spijkerbroek, aldus MeisterSinger.

Nieuwe versies van de Metris zijn nu verkrijgbaar, met een bronzen kast en een donkerblauwe wijzerplaat. In de Black Line met een DLC-gecoate zwarte kast en cijfers in Old Radium. MeisterSinger horloges kunnen volgens het merk elegant, opvallend, sportief en kleurrijk zijn – maar nooit luidruchtig, extravagant of provocerend. Dit gold ook voor de Metris-modellen, tot nu toe.

Mellow Yellow
“De kleuren van de nieuwe Metris Mellow Yellow, met zwarte kast en felgele wijzerplaat, geven een sterker contrast dan ieder ander MeisterSinger-model”, vertelt het merk. “Waar komt de gele wijzerplaat vandaan? Ook nu was Manfred Brassler geïnspireerd door oude instrumenten. En hoewel hij eerder dit jaar de gele Metris naar Baselworld bracht als een spontaan idee, ontwierp hij het met dezelfde zorg als alle MeisterSinger-horloges. Dit model heeft een lichte kleurverandering op de wijzerplaat en een bijpassend stiksel op de zwarte leren band. Op de beurs werd het horloge verrassend snel een aansprekend stuk en een ster op Instagram. Iemand noemde het model ‘mellow yellow’ – en daar was zijn bijnaam!”

Licht provocerend
Vooralsnog kon het horloge niet worden besteld en stond het evenmin in de catalogus, maar nu is het horloge beschikbaar, net zoals het werd getoond in Bazel. “Licht provocerend omdat het zachte geel ver af lijkt te staan van alles wat instrumenteel is. Maar vooral omdat je met dit horloge iets kunt doen dat een spijkerbroek amper kan: een beetje provoceren.”

Kenmerken
Het horloge wordt aangedreven door een Zwitsers automatisch kaliber. De krasbestendige kast van edelstaal heeft een diameter van 38 millimeter en is waterbestendig tot 20 bar. De gele Metris is vanaf heden te koop en vooralsnog produceert MeisterSinger er wereldwijd slechts 100 stuks. Advies-w.v.p. € 1.690.

www.meistersinger.com