/, Nieuws/Nieuwe sieradengalerie: Meesters van de Zilverstad

Nieuwe sieradengalerie: Meesters van de Zilverstad

Voor het eerst sinds vele jaren is de Veerpoort in Schoonhoven weer dagelijks voor het publiek open. In dit eeuwenoude gebouw tonen voortaan goud- en zilversmeden, die aan de Vakschool Schoonhoven zijn afgestudeerd, hun werk.

De sieraden en zilverkunstobjecten van de afgestudeerden zijn altijd alleen elders in Nederland te zien en dat is jammer vonden Stefan van Beeten en Marjon Kappers. “Het werk van onze collega’s in het land verdient het om ook in Schoonhoven bewonderd te worden. Het onderstreept de kwaliteit van de vakopleiding die sinds jaar en dag in onze stad gegeven wordt.” Schoonhoven levert de kwaliteit van sieraden en zilverkunst in heel Nederland en daar mag de stad best trots op zijn, vinden beide ondernemers.

Galeriehouder Stefan van Beeten ontwikkelde met zijn partner Marjon Kappers met dit concept het winnende plan voor het toekomstig gebruik van de ruimte boven de Veerpoort. Een commissie beoordeelde de twintig ingezonden plannen en koos na rijp beraad voor deze wijze van terugkeer van gediplomeerde vakmensen naar Schoonhoven. Dat dit concept ook de oud-vakschoolscholieren zeer aansprak bleek wel uit de enthousiaste spontane aanmeldingen uit het hele land.

Stefan van Beeten en Marjon Kappers hebben met dit initiatief een nieuw juweel aan de Krimpenerwaard toegevoegd. Dat bevestigt niet alleen het gemeentebestuur van Krimpenerwaard maar ook het Schoonhovense Goud- en Zilversmidsgilde St. Eloy. Bestuur en andere gildeleden zijn enthousiast en juichen het van harte toe dat er met deze sieradengalerie nieuw leven wordt ingeblazen in ‘de deur van de Zilverstad’. De poort is voortaan weer open, nu van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Voorlopig is tot eind 2018 het fraaie werk van tien jonge meesters te zien in het geheel vernieuwde interieur van de Veerpoort. Dat zijn Janneke Ada de Bruin, Sonja Hunefeld, Mirjam Oude Vrielink, Neeltje Huddleston Slater, Sarah Kobak, Tessa Brandwijk, Kristine van Marwijk, Annelyn Angenent, Femke Toele en Leen Heyne.

Door |2018-07-12T15:56:08+00:0012 juli 2018|Rubriek Branchenieuws, Nieuws|Label: , |

Over de auteur:

Joke is binnen de FGZ het aanspreekpunt wat betreft het vakblad Edelmetaal. Daarnaast stelt zij de nieuwsbrieven NJU, VGZ en Beveiliging samen en helpt ze u o.a. bij de afhandeling van klachten en het aanvragen van subsidie Sociaal Fonds detailhandel.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures