Home >
Nieuws >
Huidige artikel

Certina DS Action diver 38mm: een nieuwe dimensie

February 10, 2021

Auteur:
Joke Sants

De DS Action Diver is al jarenlang een van de favorieten in de Certina-collectie. De laatste aanwinst in de collectie is echt het toonbeeld van uitmuntendheid. De DS Action Diver heeft een comfortabele kast van 38 mm en voldoet in alle opzichten aan de strenge ISO-norm 6425 voor duikhorloges. Het kloppend hart bestaat uit een Powermatic-uurwerk met een anti-magnetische NivachronTM-balansveer, wat garant staat voor maximale nauwkeurigheid en duurzaamheid.

De naam zegt alles: de DS Action Diver kan niet wachten om in actie te komen. Hij vergezelt zijn drager net zo zelfbewust naar een zakelijke meeting of op een galadiner als bij een duik in het zwembad. Hij dankt zijn veelzijdigheid aan de sportieve en elegante stijl in combinatie met de ultrarobuuste eigenschappen van een duikhorloge. De zwartgelakte wijzerplaat vormt een harmonieus contrast met de goudkleurige uurmarkeringen en wijzers met Super-LumiNova®-coating. Dit garandeert ook in het donker een uitstekende helderheid. Ze worden omgeven door een in één richting draaibare lunette van smaragdgroen aluminium met een goudkleurige schaalverdeling voor het aangeven van de duiktijd en lichtgevende markering. De tweekleurige roestvrijstalen band met goudkleurige PVD-schakels en een sluiting met duikersextensie maken dit model af.

De DS Action Diver heeft een diameter van 38 mm en is uitgerust met een geavanceerd Powermatic-uurwerk met een gangreserve van maximaal 80 uur. Daarnaast beschikt het over een NivachronTM-balansveer. Het innovatieve materiaal is bestand tegen magnetische velden. Dit is een belangrijk voordeel bij het dagelijks gebruik én tijdens het duiken, waar een nauwkeurige en betrouwbare weergave van de tijd van levensbelang is. Het complexe mechanische wordt beschermd door een kast die waterbestendig is tot een diepte van 300 meter. Dit is mogelijk door het beproefde Double Security- of DS-concept in combinatie met het verschroefbare deksel en de geschroefde en beschermde kroon.

www.certina.com

Terug