Home >
Nieuws >
Huidige artikel

Een nieuwe norm vraagt om een nieuwe vorm

December 8, 2020

Auteur:
Joke Sants

In zijn nieuwste collectie mixt edelsmid Marc Lange kleur met positiviteit, eenvoud met luxe en vrouwelijk met stoer. En omarmt hij de eigenschappen van de materialen waarmee hij werkt. “Met als gevolg een collectie vol spannende contrasten. Een sieraad is zoveel meer dan enkel een accessoire. Het is het perfecte cadeau voor jezelf of een ander. Juist in deze surrealistische tijd heeft een sieraad extra symbolische waarde. Als aandenken, troost of viering”, aldus Marc.

Exotisch tantalium

Marc heeft zijn voorliefde voor bijzondere technieken en materialen vertaald in een serie ringen van tantalium. “Tantalium is een exotisch materiaal. Het is donker van kleur met een vleugje lichtblauw, is zwaarder dan goud en heeft een hoog smeltpunt. Door het materiaal te hameren, buigen en draaien ontstaan sieraden die mijn handtekening laten zien: pure vormen met een rauwe afwerking. Technisch hoogwaardig en sterk in eenvoud.”

Er kan nog meer bij

Less is niet altijd more. “Soms wil je gewoon schitteren. Subtiel en chic, met ringen met fantasiegeslepen diamanten. De jongste juweeltjes in 18 karaats geel-, wit- en roodgoud zijn eindeloos te combineren met verschillende aanschuifringen. In titanium, zirkonium of goud. Door te mixen en matchen ontstaat in een handomdraai een nieuwe ring. Net even anders en onderscheidend. Dus: stapelen maar.”

www.marclange.nl

Terug