Home >
Nieuws >
Huidige artikel

Goudsmid Marijke Mul finalist Haarlemse ondernemersprijs

October 5, 2020

Auteur:
Joke Sants

Gerard Koelewijn kreeg op 28 september de Haarlemse Ondernemers Prijs 2020 uitgereikt, maar hij had in de zevende editie van deze wedstrijd geduchte concurrentie van twee andere finalisten waaronder goudsmid Marijke Mul.

De Haarlemse Ondernemers Prijs richt zich op de persoonlijke kwaliteiten van de ondernemers. Het doel is om ondernemers, ondernemerschap en Haarlem als ondernemers-stad in de picture te plaatsen. De prijs won ze niet, maar Marijke Mul is in het rapport van de jury wel gekenschetst als topondernemer waar Haarlem heel trots op kan zijn.

“Marijke Mul komt uit een Haarlemse slagersfamilie en is opgegroeid met het idee dat je met hard werken en oog voor de klanten veel kunt bereiken”, vertelt juryvoorzitter Masha Vos tijdens de finale-avond. “Ze begon op haar 21e als ondernemer en had op haar 23e een eigen winkel. Haar passie en creativiteit als sieraadontwerpster zet ze in bij heel persoonlijke ontwerpen, altijd op basis van persoonlijke gesprekken. Op een bijna psychologische en therapeutische manier wil zij zich helemaal inleven in wat de klant wil met het sieraad.”

“Marijke heeft in haar ondernemersleven zeker ook de nodige hobbels moeten nemen. Steeds blijken haar initiatief nemen, energie en doorzettingsvermogen goed bij te dragen aan de groei, als ondernemer en als bedrijf. Want welke goudsmid heeft meerdere goudsmeden ‘in eigen huis’? Welke goudsmid begint een landelijke, franchise-achtige formule? En welke ondernemer in het ambacht stapt midden in de coronacrisis in een nieuwe bedrijfsruimte van 175 m2?”

“Met haar enorme, landelijke netwerk in haar branche en de samenwerking die zij hierin zoekt, is ze een waar ambassadeur voor haar vak, maar eigenlijk voor het ambacht in het algemeen. Ook binnen Haarlem zet Marijke zich heel actief in voor de binnenstadseconomie en het behoud van de winkeldiversiteit. Marijke heeft zich in de wedstrijd laten zien als een super-enthousiaste en creatieve ondernemer. Haarlem kan heel trots op haar zijn”, besluit de juryvoorzitter.

De spannende finale-avond is livestream uitgezonden en, met leuk filmpje over Marijke, hier terug te kijken.

www.haarlemseondernemersprijs.nl, www.marijkemul.nl

Terug