Home >
Nieuws >
Huidige artikel

Hartvormige amethist gevonden in Uruguay

February 19, 2021

Auteur:
Joke Sants

Tijdens Valentijnsdag vorig weekend zijn waarschijnlijk talloze sieraden cadeau gedaan met edelstenen gesneden in de vorm van een hart. In Uruguay is een amethist gevonden die geen snijwerk of polijsten nodig had; mijnwerkers vonden daar een bijzondere geode die die vorm al had.

De mijnwerkers ontdekten de geode bij toeval, in de mijn Santa Rosa op de grens van Uruguay en Brazilië. Ze hakten een rots open en vonden daar aan beide zijden een prachtig paars hart. In de mijn was mijnbouwbedrijf Uruguay Minerals net begonnen met het delven. Door het ruige terrein en de moeilijke omstandigheden waren de mijnwerkers niet zeker of ze ook maar iets van waarde zouden vinden. Hun strijd werd beloond met de hartvormige amethist.

“Het is de eerste keer dat we zo’n zeldzame edelsteen hebben gevonden”, aldus Marcos Lorenzelli van Uruguay Minerals. Volgens Lorenzelli heeft Uruguay Minerals inmiddels een bod van $ 120.000 ontvangen voor de twee helften van de rots. Vanwege het basalt schat Lorenzelli het gewicht op meer dan 80 kg.

Foto’s: Uruguay Minerals

Instagram @uruguayminerals

Terug