Home >
Nieuws >
Huidige artikel

Inauguratie Joe Biden: de sieraden

January 22, 2021

Auteur:
Joke Sants

Kamala Harris werd onlangs beëdigd als vice-president van de Verenigde Staten. Tijdens de inauguratie droeg ze parels, een eerbetoon aan haar studentenvereniging, Alpha Kappa Alpha. Haar parelcollier is speciaal voor de gelegenheid gemaakt door sieradenontwerper Wilfredo Rosado. Het collier is van 18-karaats geelgoud en wisselt Zuidzeeparels af met diamanten.

Met haar sieraden wilde Kamala Harris een hulde brengen aan de vrouwen die ze bewondert. Parels zijn een symbool van studentenvereniging Alpha Kappa Alpha en ze draagt ze als teken van solidariteit met haar zusters van de vereniging.

Lady Gaga zong het volkslied en droeg daarbij een extravagante creatie met een goudkleurige broche gemaakt door Daniel Roseberry van modehuis Schiaparelli uit Parijs. De broche stelt een duif voor, het symbool voor vrede, met een olijftak in zijn snavel. Ook Jennifer Lopez trad op tijdens de inauguratie. Zij was niet alleen van top tot teen gekleed in Chanel, ook de opvallende bijpassende parelsieraden waren van dit modehuis. President Biden droeg tijdens de inauguratie een Rolex. Naast Rolex zou de nieuwe president een liefhebber zijn van Omega’s Speedmaster en Seamaster.

Terug