Home >
Nieuws >
Huidige artikel

Louis Vuitton laat één na grootste diamant verwerken

Auteur:
Joke Sants

In Antwerpen wordt de Sewelo, een 1.758 ct grote diamant die in 2019 in de Karowe-mijn in Botswana werd opgegraven, verwerkt voor juwelen van Louis Vuitton. Het luxe Franse merk bereikte daarover overeenstemming met het Canadese Lucara Diamond, het bedrijf dat de mijn in Botswana bezit.

De diamant zal door de Antwerpse diamantfabriek HB geslepen, gepolijst en opgedeeld worden in kleinere stenen. De Sewelo is de op één na grootste diamant ooit gevonden.

De Sewelo (‘zeldzame vondst’ in de lokale taal Setswana) werd in april 2019 uit de Karowe-mijn in Botswana gehaald. De steen is het meest geschikt voor industriële toepassingen, maar bevat ook delen van de kwaliteit die nodig is voor juwelen. Louis Vuitton laat de Sewelo daarom kloven, slijpen en polijsten om er een collectie diamanten van te maken. Lucara behoudt 50% van de waarde van de resulterende diamanten en 5% van de opbrengst van de uiteindelijke juwelen gaat naar initiatieven van Lucara die de gemeenschap in Botswana ten goede komen. Hoeveel de steen uiteindelijk zal opbrengen, zal pas na de verwerking duidelijk worden.

Foto’s: Lucara Diamond Corp.

Terug