Home >
Nieuws >
Huidige artikel

Nieuwe exposities en najaarsactiviteiten bij Zilvermuseum Schoonhoven

October 6, 2020

Auteur:
Jacqueline Kuijpers

Afgelopen zomer heeft Zilvermuseum Schoonhoven veel bezoekers corona-proof kunnen ontvangen. De kinderspeurtochten en de nieuwe stadswandeling vielen in de smaak! Er is afscheid genomen van de tentoonstelling 'OPEN UP', maar de filmpjes zullen online te zien blijven voor wie niet in de gelegenheid was om te komen kijken.

In het Kenniscentrum is plaatsgemaakt voor de expositie Boek vol Zilverwerken van het VeelZijde-g Collectief, van 26 september tot en met 22 november. Van 19 november 2020 tot en met 7 maart 2021 verwacht Zilvermuseum Schoonhoven de expositie Dubbelop van Pauline Barendse en Jan Matthesius; beiden sieraadontwerpers met uitstapjes naar sculptuur en gebruiksvoorwerpen.

Op 24 oktober is het Zilvermuseum te zien in het programma Blauw Bloed. Paul Rem, Conservator van Paleis het Loo bezoekt de tentoonstelling Boudoir.  

Expositie Boek van Zilverwerken

Het VeelZijde-g Collectief viert haar 30-jarig jubileum met de bijzondere expositie Boek vol Zilverwerken. Te bezichtigen van 26 september tot 22 november 2020 in het Kenniscentrum. Het collectief  bestaat uit textielkunstenaars uit het hele land. Boek vol Zilverwerken is een knipoog naar Kortjakje en werd bedacht na een bezoek van de groep aan het Zilvermuseum in 2019. De gemaakte werkstukken/boekvormen zijn heel gevarieerd en bevatten zilver in allerlei vormen. Bijzonder is dat er meermaals zilveren familiestukken in zijn verwerkt. Om bezoekers kennis te laten maken met textielkunst worden bij de expositie verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een lezing (10 oktober 2020), een workshop voor volwassen (6 november 2020) en een kinderworkshop (31 oktober 2020).

Vooraankondiging Expositie Dubbelop

Van 19 november tot en met 7 maart wordt de zilvertafel leeg geruimd voor de expositie Dubbelop van Pauline Barendse en Jan Matthesius; beiden sieraadontwerpers met uitstapjes naar sculptuur en gebruiksvoorwerpen. Zij zijn ooit apart van elkaar begonnen met een voorliefde voor bijzondere technieken en materialen en werken nu regelmatig samen. Een tipje van de sluier: Jan en Pauline laten bezoekers op bijzondere wijze kennis maken met 14 thema's waarbij ze de eigenwijsheid van hun werk laten zien. De technieken en materialen zijn soms inherent aan het zilversmeden, maar vaak ook uitstapjes buiten de deur. De moderne objecten tonen het vakmanschap van beide kunstenaars, het wordt Dubbelop genieten.

Meer informatie: www.zilvermuseum.nl

Terug