Home >
Nieuws >
Huidige artikel

Chef'Special ontwerpt War Child bedel

September 29, 2021

Auteur:
Joke Sants

In 2019 lanceerde goudsmid/ontwerper Bas Verdonk de War Child Bracelet, samen met War Child ambassadeur Marco Borsato. De leden van de bekende band Chef’Special, eveneens ambassadeurs van War Child, ontwierpen samen met Bas een speciale bedel voor de armband.

“We zijn trots dat we mee mogen doen aan deze mooie traditie die gestart is met Marco en onze eigen bedel hebben mogen maken”, zegt Joshua Nolet, leadzanger van Chef’Special. “Een superleuke bedel. Wie ‘m koopt draagt bij aan het werk van War Child en helpt zo kinderen die opgroeien in oorlogsgebied met het verwerken van trauma’s.”

Kwetsbare kinderen

“Toen War Child op ons pad kwam was het voor ons duidelijk dat dit dé organisatie was om onderdeel van te worden. Bij War Child gaat het om kwetsbare kinderen die veel angst en verdriet meemaken. Maar kinderen zijn jong en veerkrachtig, daar kun je met de juiste hulp veel mee bereiken. We zijn een paar keer naar een speciale basisschool in Tilburg geweest waar o.a. kinderen uit oorlogsgebieden met sport, spel en muziek geholpen worden hun angsten te overwinnen. Het is ongelofelijk wat dat voor deze kinderen doet. Je ziet ze weer kind zijn. We hebben zelfs samen met deze kinderen een nieuw nummer gemaakt, Samen zijn wij. Dat is zo gaaf geworden!”

Bijzondere lading

De mannen van Chef’Special hadden niet veel met sieraden. Joshua: “We droegen nooit sieraden. Maar bij dit sieraad kregen we een gevoel, ze hebben een bijzondere lading. De War Child Bracelet heeft een aantal schakels die gemaakt zijn van omgesmolten kalashnikovs. De wapens die daarvoor gebruikt zijn kunnen in elk geval nooit meer gebruikt worden als wapen!”

Let’s change the world together

Ook van de nieuwe bedel gaat de opbrengst volledig naar War Child. Met elke verkochte bedel kan één kind een heel jaar begeleid worden. En dat is nog steeds hard nodig; de realiteit leert dat vandaag de dag 149 miljoen kinderen opgroeien met oorlog en geweld, aldus War Child.

www.warchildbracelet.nl, info@warchildbracelet.nl

Bekijk hier de video over de totstandkoming van de nieuwe bedel:

Terug