Home >
Nieuws >
Huidige artikel

Winactie Tijd voor Goud en Zilver: De tweede winnaar

February 12, 2021

Auteur:
Nina Lekatompessy, Today’s Specials

Eind vorig jaar startte de Federatie Goud en Zilver op Facebook en Instagram met Tijd voor Goud en Zilver, de social mediakanalen die consumenten kennis laten maken met het ABC van onze branche, Ambachtelijk – Betrouwbaar – Creatief. In november werden op deze social media twee winacties georganiseerd. De tweede winnaar aan het woord: Bente de Bruijn.

Sieraden en de herinneringen die eraan vastzitten zijn voor eeuwig. Zo ook de ring die Bente de Bruijn ooit van haar oma kreeg. Afgelopen november won ook Bente een sieradencheque. Het was een bitterzoet moment, omdat haar oma overleed in de week van de bekendmaking van de winnaar. De ring heeft nu een grotere betekenis dan ooit.

Rondsnuffelen

Om de ringvinger van Bente schittert een prachtige antieke ring. Het is de ring die zij op haar elfde vond in de sieradenkist van haar oma. Een droom kwam uit toen zij de ring mocht houden. “Mijn oma ging ieder jaar naar Engeland. Ze vond het heerlijk om rond te snuffelen op rommelmarkten en kwam met de mooiste dingen thuis, waaronder deze ring. Toen ik op mijn beurt rondsnuffelde in haar spullen en hem vond, was ik direct verkocht. Ik wist: deze wil ik houden!”

Voor altijd

Bente hecht de meeste waarde aan twee ringen van haar oma. “De ring van de rommelmarkt draag ik al tien jaar, de andere heb ik gekregen toen mijn oma overleed”, vertelt ze. “Ze had een vorm van Alzheimer, maar bleef de ringen ondanks haar ziekte herkennen. De ringen zijn kostbare herinneringen aan mijn oma. De bijzondere band die we samen hadden, wordt hiermee benadrukt. Dat is iets blijvends, voor altijd.” Hoewel haar oma de ringen voor een prikkie kocht op een rommelmarkt zijn ze veel geld waard. Bente heeft ze laten taxeren. “Maar ik zal ze nooit verkopen. De emotionele waarde is veel belangrijker dan het geld.”

Verhalen

Net als veel jonge vrouwen, heeft Bente een grote collectie sieraden. “Ik heb veel armbandjes, ringen en kettingen. De sieraden die ik altijd draag vertellen stuk voor stuk een verhaal. Ze zijn speciaal omdat ik ze heb gekregen van dierbaren. Het gaat gelukkig om sieraden van echt goud die ik altijd om kan houden zonder dat ze verkleuren.” Zo kreeg ze een gouden zegelring van haar ouders met hun initialen. Bente hecht ook veel waarde aan de geboortesteenring en twee colliers die ze kreeg voor haar verjaardag en het behalen van haar propedeuse. “Maar ik koop sieraden ook puur omdat ik ze mooi vind. Het liefst van goud, maar ik heb ze ook van plated gold.” De cheque die Bente in november won heeft ze ingewisseld voor oorsieraden. “Het zijn kleine creooltjes met zirkonia’s. Ik had ze al langer op het oog en vind ze heel erg mooi. Ik ben er blij mee.”

Terug