In november vindt de tweede editie van OBSESSED! Festival plaats. In heel Nederland, en dit jaar voor het eerst ook in Antwerpen, staan verschillende toonaangevende galeries en culturele instellingen in het teken van Jewellery. United. Het programma bestaat uit uiteenlopende evenementen over het sieraad, zoals symposia, exposities, performances en een veiling.

OBSESSED! is een initiatief van sieraden platform en magazine Current Obsession. Met het thema Jewellery. United., omarmt Current Obsession het sieraad in al zijn verschijningsvormen. Tijdens het festival zijn zowel historische als hedendaagse ontwerpen en zowel exclusieve als alledaagse sieraden te zien. Want onafhankelijk van prijs, exclusiviteit, of artistieke waarde; een sieraad is bijzonder voor degene die het draagt en dat is waar het om draait volgens Current Obsession.

De fabelachtige collectie juwelen vormt een van de grote schatten van de Hermitage St. – Petersburg. Daaruit komen ruim 300 adembenemende stukken dit najaar naar Nederland voor de tentoonstelling Juwelen! in de Hermitage. Er zijn meer hoogtepunten tijdens het festival. Zo zullen studenten van de Gerrit Rietveld Academie op 9 november in een 12 uur durende performance de relatie tussen het lichaam en het sieraad onderzoeken in Mediamatic Amsterdam.

Op 1 november opent de tentoonstelling Body Control in De Kerk, een dependance van Museum Arnhem. In deze expositie worden maatschappelijke kwesties rondom de maakbaarheid en grenzen van het menselijk lichaam verbeeld in een selectie recente en internationale sieraad- en modeontwerpen. Winnaar van de Françoise van den Bosch Award Lin Cheung zal tijdens een symposium in het Stedelijk Museum Amsterdam vertellen over haar praktijk.

Voor het volle programma bekijk de website: www.obsessedwithjewellery.com