/, Nieuws/Op reis met Sparkling Jewels

Op reis met Sparkling Jewels

Onlangs presenteerde Sparkling Jewels tijdens een geslaagd event in thuisstad Zwolle de nieuwe herfst- en wintercollectie. Vakmanschap staat centraal bij het sieradenmerk en is dan ook de inspiratiebron voor de nieuwe sieraden.

Sparkling Jewels neemt u mee op reis. Vanaf het ontwerpproces in Zwolle tot de daadwerkelijke productie in Azië; alle facetten van het productieproces komen aan bod.

Zwolle
De herfst- en wintercollectie van Sparkling Jewels bestaat uit kleurrijke en veelzijdige edelstenen en sieraden, vertelt Ton Tijhuis van Essence Collections die de collectie biedt. “De mooie winterse edelstenen zoals labradoriet, onyx, grijze jade en amethist doen denken aan de donkere, koude maar o zo gezellige dagen in Zwolle, de thuishaven van Sparkling Jewels waar alle creatieve ideeën ontstaan.” Maar de reis gaat verder, naar Hongkong en Bangkok.

Hongkong en Bangkok
“In Hongkong worden de ruwe materialen geslepen tot prachtige, gladde en gefacetteerde edelstenen. De vakmensen in Hongkong die dit proces met de hand voltooien zijn echte kunstenaars. Hongkong is de stad van glanzende wolkenkrabbers, maar ook van groene heuvels. Deze bijzondere plek associëren we met diversiteit en felle kleuren zoals groene aventurijn, lapis lazulli, tijgeroog en rozenkwarts.” Vervolgens is Bangkok aan de beurt, waar de creolen, pendanten en colliers van Sparkling Jewels worden gemaakt. Deze stad met veel mensen, maar ook met serene tempels doet volgens Ton denken aan warme kleuren zoals de gele jade, rode aventurijn, rookkwarts en parelmoer.

Plating
Edelstenen zijn dus de basis van Sparkling Jewels en de twaalf genoemde kleuren staan dit seizoen centraal in de collectie. “De overige materialen voor de sieraden zijn zorgvuldig uitgekozen. De regular, minimal en bracelet pendanten zijn gemaakt van brons, het perfecte materiaal om mooie en gladde rondingen te krijgen. Alle pendanten worden geïmplementeerd met verschillende laagjes speciale plating voordat ze worden gegoten in zilver, goud en roségoud. Hiermee kunnen we de juiste kwaliteit waarborgen.”

www.sparkling-jewels.com

Bekijk hier een impressie van het event in Zwolle:

Door |2018-09-10T16:05:19+00:0010 september 2018|Rubriek Branchenieuws, Nieuws|Label: |

Over de auteur:

Joke is binnen de FGZ het aanspreekpunt wat betreft het vakblad Edelmetaal. Daarnaast stelt zij de nieuwsbrieven NJU, VGZ en Beveiliging samen en helpt ze u o.a. bij de afhandeling van klachten en het aanvragen van subsidie Sociaal Fonds detailhandel.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures