Een vintage look voor de moderne tijdreiziger.

We leven in een wereld vol tegenstellingen. In onze altijd verbonden levens dromen we soms van simpeler tijden, ook al waarderen we het gemak van de moderne technologie. Konden we maar met één voet in het verleden en met één voet in het heden staan.

De Zwitserse horlogemaker Rado die altijd op de toekomst gefocust is, bewijst dat we het allemaal kunnen hebben. Hiervoor combineert het merk zijn illustere verleden met zijn hedendaagse pioniersgeest. Het resultaat is een horloge dat er niet alleen nu goed uitziet, maar ook in de toekomst. Dit is de nieuwe Captain Cook Automatic Limited Edition.

De originele Captain Cook werd in 1962 en 1968 geproduceerd en stond bekend om zijn compacte ontwerp en opvallende uiterlijke kenmerken. Sinds 2017 is de Captain Cook terug in de Rado-collectie en de moderne uitvoering blijft in bijna alle aspecten trouw aan het origineel.

De oplage is gelimiteerd tot slechts 1.962 stuks en het ontwerp vindt een balans tussen een authentieke vintage stijl en een moderne hang naar personalisatie. De nieuwe Captain Cook 2019-editie wordt geleverd in een sterke lederen reisetui met meerdere banden. Als de bruine vintage look lederen band niet is waar je vandaag zin in hebt, dan verwissel je deze gemakkelijk voor de fijngeweven roestvrijstalen Milanese band of de sterke NATO-band.

De 37 milimeter brede roestvrijstalen horlogekast heeft exact dezelfde afmetingen als het origineel. Er zijn drie zeepaardjes op het roestvrijstalen kastdeksel gestanst, net als bij de originele modellen uit de jaren 60. De draaiende bezel met de uitstraling van een duikhorloge, de rode datumaanduiding en de onderscheidende zwaard- en pijlvormige wijzers waren de meest geliefde kenmerken van de originele Captain Cook en zijn ook in 2019 weer present.

Moderne materiaalupdates bestaan uit hightech keramiek in de bezel, voor een hogere krasbestendigheid, en saffierglas om de wijzerplaat optimaal te beschermen. Het moderne automatische uurwerk biedt daarbij een gangreserve tot 80 uur – een hoogstandje dat in 1962 ondenkbaar was.

Met zijn subtiele kleuren voegt de Captain Cook Automatic zich naadloos naar elke situatie. De 37 mm kast valt niet op, maar vormt wel een visitekaartje voor de drager.
Mocht je van tijd tot tijd denken dat vroeger alles beter was, maar soms ook dat vandaag de dag alles beter is, dan is dit het horloge waarop je gewacht hebt. De nieuwe Rado Captain Cook Automatic heeft de perfecte vintage look for moderne tijdreizigers.

www.rado.com