De Sectie Uurwerkherstellers zet zich op actieve wijze in voor de belangen van uurwerktechnici. De sectie organiseert studiedagen en speciale sleutelcursussen over diverse onderwerpen.

De sectie is tevens aangesloten bij de CEAHR, de Europese koepelorganisatie voor uurwerkherstellers. Binnen deze organisatie wordt op Europees niveau veel werk verricht op het gebied van de selectieve distributie van horlogeonderdelen.

Bent u in het bezit van het diploma Uurwerktechniek én bent u lid van de Nederlandse Juweliers- en Uurwerkenbranche (NJU)? Dan kunt u zich aansluiten bij de Sectie Uurwerkherstellers door een mail te sturen naar info@nju.nl. De kosten voor deelname aan deze sectie zijn € 50 per jaar. Dit bedrag komt als toeslag bovenop uw lidmaatschap van de NJU. Voor meer informatie over het lidmaatschap van de NJU, klik hier.

Notulen

Klik hier voor de notulen van de Algemene Ledenvergadering van de Sectie Uurwerkherstellers der Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche.

Bestuur
Jan Stins, voorzitter
Hans Beelaerts van Blokland
Jos van Os
Jan Ubels
Patrick Thio, secretaris

Hieronder kunt u de recent verschenen Arbeids- en Structuuronderzoeken Juweliersbranche en Uurwerktechnici downloaden. Deze onderzoeken bevatten een schat aan actuele informatie over deze beroepsgroepen; nuttig voor iedereen die in de branche werkzaam is of wil worden.

De structuuronderzoeken zijn uitgevoerd door Ditmeijers’ Research in opdracht van het kenniscentrum SVGB met medewerking van de NJU. Er is onder meer gekeken naar bedrijfsgroottes, omzetontwikkelingen en werkgelegenheid. De onderzoeken geven antwoord op diverse vragen over deze branches en inzicht daarin. Uit de onderzoeken kan ook afgeleid worden hoe de branches en de beroepsgroepen zich hebben ontwikkeld ten opzichte van vorige onderzoeken.

Naast de onderzoeken over de juweliers en uurwerktechnici, is ook dat over de goud- en zilverbranche te downloaden (via www.goudsmeden.nl). Uit alle onderzoeksresultaten blijkt dat Sturen op cijfers en Meten is weten aan de orde van de dag is!

Klik hier voor het Structuuronderzoek Juweliersbranche.

Klik hier voor het Structuuronderzoek Uurwerktechnici.

www.mijnzaakinbalans.nl: financieel gereedschap voor de zelfstandige in een ambachtelijk vak
Hoe vaak droomt u van verder komen in uw vak? Die droom wordt ook door de financiële kant beïnvloed, maar laat dat geen belemmering zijn. Want een aantal brancheorganisaties, de SVGB en het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA) hebben Zaak in Balans ontwikkeld. Een branchespecifiek financieel gereedschap voor de zelfstandige in een ambachtelijk vak zoals uurwerkmakers, speciaal voor wie wil weten hoe de zaak er financieel voor staat. Nee, u hoeft niet thuis te zijn in boekhouden! Dat is het mooie aan Zaak in Balans. Iedereen kan ermee overweg. Met uw jaarrekening bij de hand weet u in slechts 3 stappen waar u staat en naar toe wilt met uw zaak.

Waar haal ik de tijd vandaan?
U werkt keihard als zelfstandige vakman of vakvrouw. Er is bijna geen tijd of ruimte voor vragen die in uw achterhoofd rondzingen:

  • Ben ik echt bezig met wat ik wens?
  • Hoe gezond is mijn zaak?
  • Hoe wil ik me verder ontwikkelen?
  • Hoe krijg ik zicht op mijn financiën, zonder een hele of halve boekhouder te hoeven zijn?
  • Hoe pakken collega’s in het vak de zakelijke kant aan?

Zaak in Balans kost u veel minder tijd dan piekeren of voor u uitschuiven. www.mijnzaakinbalans.nl is een website waarmee u zonder advies van buitenaf kunt nagaan of uw financiën in de pas lopen met uw droom.

Wat levert het mij op?
Enkele voordelen van Zaak in Balans staan hier op een rij:

  • Inzicht in een rendabel uurtarief.
  • Inzicht in slimme betalingstermijnen.
  • Alle informatie is op uw eigen computer opgeslagen en dus vertrouwelijk.

Maar het grootste voordeel is dat u zelf uw eigen situatie met uw eigen jaarrekening kunt invullen. Met Zaak in Balans in de hand bent u een gelijkwaardige gesprekspartner voor uw boekhouder, de bank of andere relaties. U heeft het heft in eigen handen. U weet waar u het over heeft en waar u naar toe wilt.

Binnenkort meer op Zaak in Balans!
Vanaf het najaar vindt u op www.mijnzaakinbalans.nl ook interessante actuele artikelen en tips van branchegenoten. U kunt Zaak in Balans ook via Facebook en Twitter volgen. Wij denken met social media een ontmoetingsplek te creëren waar u elkaar als ambachtelijke vakmensen zakelijk kunt inspireren. Doet u mee?

Wij horen graag van u!
Wij horen graag wat u van Zaak in Balans vindt. Tips over de zakelijke kant van uw vak zijn welkom. Laat het ons ook weten als u een leerzame ervaring met collega’s wilt delen. U kunt de projectleider Shari van den Hout per e-mail zaakinbalans@hba.nl of telefonisch 079-3161111 bereiken. Bezoekt u vandaag nog de site: www.mijnzaakinbalans.nl?

Het bestuur van de Sectie Uurwerkherstellers heeft in 2014 een Organisatieplan ontwikkeld. Een plan waarin de visie, de missie en de doelstellingen van de Sectie weer eens worden herbevestigd en, de externe en interne omgevingsfactoren meegenomen, een actieplan (met prioriteiten) wordt vastgesteld. Dit Organisatieplan is tijdens de ALV in november 2014 gepresenteerd aan de leden en is door de aanwezigen goedgekeurd.

Naar organisatieplan