In de decembermaand is het druk in de winkels. Het is handig om in die periode verschillende cadeaukaarten te accepteren. Naast de Sieradengeschenkbon kennen we in de branche de digitale Sieraadcadeaukaart. Deze laatste gaat volgend jaar definitief verdwijnen.

De Sieraadcadeaukaart is 4,5 jaar terug uit de handel genomen, maar kon nog wel door de consument ingeleverd worden. Per 1 juni 2020 is ook dat niet meer mogelijk en komt er een definitief einde aan de kaart. Het laatste halfjaar is dus ingegaan wat betreft de acceptatie van de kaart.

De kaart heeft een geldigheidsduur van 5 jaar en dus verliezen de laatste kaarten die in 2015 zijn gekocht per 1 juni hun waarde. Het blijkt dat er nog een klein aantal kaarten in omloop is. Wij raden u aan uw klanten op de hoogte te brengen van het feit dat de Sieraadcadeaukaart gaat stoppen en hen te adviseren de kaart te verzilveren voordat de geldigheidsduur is verstreken.

Uiteraard is er een alternatief voor Sieraadcadeau: de Sieradengeschenkbon, uitgegeven door de Federatie Goud en Zilver. Deze geschenkbonnen zijn te bestellen via www.fgz.nl.

Voor meer informatie of het doorgeven van de acceptatie van de laatste Sieraadcadeaukaarten kunt u contact opnemen met Daniel Voskamp via 079-331 53 00 of d.voskamp@fgz.nl.