/, Nieuws, Opleidingsnieuws/Smeedwedstrijd zilveren taartstuk | Nacht van het Zilver

Smeedwedstrijd zilveren taartstuk | Nacht van het Zilver

De Nacht van het Zilver mag met de tiende editie op 15 december 2018 inmiddels een begrip genoemd worden in Schoonhoven. Aan het jubileum wordt door organisatoren Dick van de Lagemaat en Frans van Mierlo een feestelijk tintje gegeven door het uitzetten van de wedstrijd Heel Schoonhoven Smeedt.

Met het vervaardigen van een zilveren taartstuk dingen vakscholieren, (semi-)professionals en cursisten mee naar verschillende prijzen. Dat doen zij achter de werkbanken van in Schoonhoven gevestigde goud- en zilversmeden, die hiervoor hun werkplek een avond afstaan. Het publiek wordt met deze invulling een uniek kijkje gegeven in de ateliers tijdens de intieme Nacht van het Zilver, tussen 18.00 en 00.00 uur.

Meer dan dertig goud- en zilversmeden zetten de deuren van hun atelier, galerie of werkplaats open om tijdens de Nacht van het Zilver het ambacht van de zilverkunst te tonen. Ook Zadkine Vakschool Schoonhoven is aanwezig tijdens dit evenement, in fietscafé Fausto aan de Voorhaven. Het is dé avond om in intieme setting de nieuwste creaties en ontwerpen van sieraden en zilverkunst te presenteren. De oude binnenstad is verlicht met fakkels en vuurkorven. Geïnteresseerden kunnen onder leiding van een gids tijdens een stadswandeling over de geschiedenis van Schoonhoven en haar zilver horen.

Tijdens de Nacht van het Zilver wordt live verslag gedaan van de vorderingen van deelnemers aan de smeedwedstrijd. De rol van André van Duijn uit het populaire tv-programma Heel Holland Bakt zal worden vertolkt door ambassadeur van Schoonhoven Zilverstad René Kappers. De prijsuitreiking vindt dezelfde avond plaats om 00:00 uur in de Hoge Vierschaar, onder het stadhuis in Schoonhoven.

Inschrijven voor de smeedwedstrijd kan via www.nachtvanhetzilver.nl

Over de auteur:

Linda is een van uw eerste aanspreekpunten bij de FGZ. Zij beantwoordt uw vragen of verwijst u door. Daarnaast ondersteunt zij de secretariaten en verricht zij secretarieel werk t.b.v. diverse projecten zoals Beleef het Sieraad. Linda organiseert de bijeenkomsten en is samen met Joke verantwoordelijk voor onze website.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures