/, Nieuws/There is bling bling and then there is Lapponia

There is bling bling and then there is Lapponia

De sieraden van Lapponia zijn vooral geïnspireerd op de Scandinavische natuur. Het merk richt zich op consumenten met gevoel voor elegantie en stijl. Voordat een Lapponia-sieraad bij haar nieuwe eigenaar komt, is het in de ateliers van het merk in Helsinki al de handen van zo’n zestien ervaren sieraadmakers en edelsmeden gepasseerd.

Duurzaamheid en respect voor het milieu zijn de sleutelwoorden bij Lapponia Jewelry. Zo is het goud dat gebruikt wordt voor 100% uit recycling afkomstig en het zilver voor 70%. De overige 30% wordt gewonnen in Scandinavische mijnen. Dit zorgt ervoor dat de productie voldoet aan de hoge Lapponia standaards. Tevens wordt al het gebruikte water opgevangen en behandeld om zo min mogelijk belastend te zijn voor het milieu.

Het verhaal begon bijna 60 jaar geleden vanuit de visie om van sieraden miniatuur kunstwerken te maken. Uitgangspunt hierbij waren de natuur en de mentaliteit in Scandinavië. Lapponia kijkt naar sieraden als een kunstvorm die de artistieke visie van iedere ontwerper combineert met het rijke design erfgoed van het merk.

Lapponia is bekend om haar vernieuwende en spectaculaire ontwerpen. Weg met het conservatieve en traditionele sieraden design, vindt het merk. In de zes decennia die het merk telt is daarom de samenwerking gezocht met een aantal top designers. Deze hebben gezorgd voor een aantal echte Finse design klassiekers. In de loop der jaren heeft het sieradenmerk met diverse ontwerpers de handen ineen geslagen waaronder de Nederlandse Liesbeth Busman.

www.lapponia.com

Door |2018-08-09T16:54:54+01:009 augustus 2018|Rubriek Branchenieuws, Nieuws|Label: |

Over de auteur:

Joke is binnen de FGZ het aanspreekpunt wat betreft het vakblad Edelmetaal. Daarnaast stelt zij de nieuwsbrieven NJU, VGZ en Beveiliging samen en helpt ze u o.a. bij de afhandeling van klachten en het aanvragen van subsidie Sociaal Fonds detailhandel.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures