FYN Software, gespecialiseerd in software voor de retail en de groothandel, bestaat deze maand tien jaar. In die tijd is het Osse bedrijf uitgegroeid van een absolute pionier tot een vertrouwde naam en voorloper op het gebied van omnichannel software en unified software voor retail en groothandel.

Edwin Sanderse, samen met Michiel Hazelhof oprichter en eigenaar van FYN, blikt met een historische anekdote terug op de beginjaren: “Toen Henry Ford zijn klanten destijds vroeg wat zij wilden verbeteren aan hun paard-en-wagen, antwoordden ze: we willen een snellere paard-en-wagen. Toch ging Ford auto’s bouwen. Tien jaar geleden deden wij hetzelfde op het gebied van software. Zover als Ford kwam met zijn auto’s zijn we natuurlijk nog niet, maar ook wij zijn de wereld aan het veranderen. Omnichannel software en unified software zijn de standaard aan het worden. Steeds meer retailers en groothandels maken de overstap.”

Trots en dankbaar
Makkelijk noemt Sanderse de weg die hij en zijn inmiddels veertien collega’s hebben afgelegd niet. “We waren onze tijd vooruit en werden aanvankelijk vierkant uitgelachen. En we hebben in het begin financieel best zware tijden gehad. Maar nu zijn we een vertrouwde naam in uiteenlopende branches, zowel in de retail als in de groothandel. We zijn dan ook trots op onze medewerkers, die het avontuur met ons zijn aangegaan. En dankbaar richting onze klanten, die ons hun vertrouwen hebben gegeven. Samen maken we het verschil!”

www.fyn.nl