/, Ledennieuws, Nieuws/Vakbonden kondigen landelijke actiedag aan

Vakbonden kondigen landelijke actiedag aan

De Vereniging Goud- en Zilversmeden heeft van de vakbonden FNV en CNV een aankondiging ontvangen van een landelijke actiedag op maandag 18 maart a.s. Hun acties zijn gericht tegen het kabinet vanwege het uitblijven van een pensioenakkoord.

Welke acties gepland worden, is nog niet duidelijk. Dit kunnen stakingen zijn of bijeenkomsten dan wel flyer-acties.

De VGZ keurt stakingen en andere acties die bedrijven benadelen sterk af en heeft juridisch getoetst of deze acties rechtmatig zijn. De conclusie is echter dat deze acties vallen onder het bereik van het collectief actierecht van artikel 6 lid 4 van het Europees Sociaal Handvest omdat het arbeidsvoorwaarden betreft waarover tot voor kort nog door de sociale partners werd overlegd.

De VGZ wijst erop dat geen loon verschuldigd is over de tijd die door het deelnemen aan de acties niet wordt gewerkt (door wie dan ook). Ook met de loonbetaling samenhangende zaken (vakantiebijslag, vakantiedagen e.d.) mogen evenredig verminderd worden.

Bij acties van de vakbonden in het verleden bleef de Goud- en Zilvernijverheid gespaard. Voor alle zekerheid adviseren wij toch om in uw bedrijf na te gaan of en welke acties uw bedrijf mogelijk kunnen treffen.

Vakbonden dienen rekening te houden met de in acht te nemen veiligheidsmaatregelen en het waarborgen van de veiligheid van de mensen, goederen en materieel tijdens voormelde acties.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het kantoor van de Federatie Goud en Zilver, 070-3867777.

Door |2019-02-22T17:10:43+01:0022 februari 2019|Rubriek Branchenieuws, Ledennieuws, Nieuws|Label: , |

Over de auteur:

Linda is een van uw eerste aanspreekpunten bij de FGZ. Zij beantwoordt uw vragen of verwijst u door. Daarnaast ondersteunt zij de secretariaten en verricht zij secretarieel werk t.b.v. diverse projecten zoals Beleef het Sieraad. Linda organiseert de bijeenkomsten en is samen met Joke verantwoordelijk voor onze website.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures