Loading...
Lid worden van de VGZ2018-02-05T14:26:00+00:00

Bent u geïnteresseerd in onze vereniging, wilt u zich aanmelden als lid? Vul dan het onderstaande formulier in. Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met ons secretariaat op 070-386 77 61 of stuur een e-mail naar: info@goudsmeden.nl. We zijn u graag van dienst!

Ondergetekende gaat akkoord met de voorwaarde dat een lidmaatschap minimaal wordt aangegaan voor de periode tot en met december 2018. Op de eerste contributietermijn wordt 25% in mindering gebracht (het contributiejaar loopt van januari t/m december).

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Adresgegevens

Recente kopie -niet ouder dan 6 maanden- van het uittreksel uit het handelsregister bijvoegen.

U kunt kosteloos deelnemen aan het e-mailmeldsysteem van de Beveiligingscommissie. Voor meer informatie over de Beveiligingscommissie, klik hier.

A.u. kopieën van vakdiploma('s) per e-mail sturen aan info@goudsmeden.nl, dit is essentieel voor de inschrijving.

Contributie

Het basistarief bedraagt voor 2018 € 300. Aan de hand van onderstaande gegevens wordt uw toeslag voor 2018 bepaald waarmee het basistarief aangevuld wordt.

Heeft u één of meerdere winkels/open ateliers? Uw basistarief wordt aangevuld met onderstaande toeslag.

Heeft u personeel in dienst? Geeft u hier a.u.b. aan hoeveel werknemers u totaal in dienst heeft (dus niet het aantal fte's). Uw basistarief wordt aangevuld met onderstaande toeslag.

Voor startende ondernemers geldt een speciaal basistarief van  € 150 gedurende de eerste drie jaar vanaf de start van ondernemerschap.

Overige vragen

Een van de voordelen van een lidmaatschap is een gratis abonnement op Vakblad Edelmetaal. Indien u reeds een abonnement heeft, dan zullen wij dit verrekenen met uw aanstaande lidmaatschap.

Wat u moet weten over lid worden

Om lid te worden van de VGZ dient u een recente kopie van een uittreksel van de Kamer van Koophandel te tonen en dient u in het bezit te zijn van één of meerdere vakdiploma’s.

Duur van het lidmaatschap

Het lidmaatschap loopt van 1 januari tot en met 31 december. Bij aanmelding tijdens een lopend jaar wordt de contributie aangepast zodat betaald wordt vanaf het moment van inschrijving.

Opzegging

Opzegging van het lidmaatschap dient schriftelijk te geschieden vóór 1 december van het lopende jaar. Een te late opzegging resulteert in een hernieuwde contributieverplichting voor het volgende jaar.

De contributie voor 2018 wordt opgebouwd vanuit een basistarief van € 300. Dit basistarief is voor leden zonder winkel/open atelier én zonder personeel. Wanneer u één of meerdere winkels/open ateliers heeft en/of personeel, dan wordt het basistarief aangevuld met toeslagen die op u van toepassing zijn.

Toeslag winkel / open atelier:

 • 0 winkels / open ateliers: € 0
 • 1 winkel / open atelier: € 100
 • 2 winkels / open ateliers: € 200
 • 3 winkels / open ateliers: € 300
 • 4 t/m 10 winkels / open ateliers: € 400
 • meer dan 10 winkels / open ateliers: € 1.000

Toeslag personeel:

 • 0 werknemers: € 0
 • 1 werknemer: € 50
 • 2 werknemers: € 100
 • 3 werknemers: € 150
 • 4 – 5 werknemers: € 200
 • 6 t/m 10 werknemers: € 300
 • 11 t/m 20 werknemers: € 400
 • meer dan 20 werknemers: € 500

Voor deelname aan activiteiten op specifieke deelgebieden gelden toeslagen. Indien u zich wilt aansluiten bij één van de secties (Sectie Uurwerkherstellers en/of Sectie Taxateurs van ná 1952), dan betaalt u een extra toeslag van € 50 per sectie per jaar.

Het contributiebedrag is fiscaal aftrekbaar als bedrijfskosten.

Als u nu lid wordt van de Vereniging Goud- en Zilversmeden, dan krijgt u het eerste jaar 25% korting op het contributiegeld. Deze korting geldt niet op het speciale basistarief voor startende ondernemers.

De VGZ heeft ook een lidmaatschap voor startende ondernemers. Het tarief van €150 geldt gedurende de eerste drie jaar vanaf de start van ondernemerschap.

Vereniging Goud- en Zilversmeden
Koningin Julianalaan 345
2273 JJ Voorburg

Postbus 904
2270 AX Voorburg

T 070-386 77 61
E info@goudsmeden.nl
W www.goudsmeden.nl

KvK Haaglanden 40412304

Bereikbaarheid secretariaat VGZ

Het secretariaat van de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ) is van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.
De antwoorden op veel voorkomende vragen treft u op onze website. Indien u daar geen antwoord vindt, kunt u ook een e-mailbericht sturen aan info@goudsmeden.nl.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures