/, Nieuws/Vernieuwende Out of the Box

Vernieuwende Out of the Box

Op 4 en 5 maart vond de derde editie van het vakevent Out of the Box in de Werkspoorkathedraal Utrecht plaats. Deze locatie heeft een industriële uitstraling met een eigentijdse touch, die perfect past bij de look & feel van de tradefair. Volgens Jürgen Pietersen, één van de oprichters, is dit vakevent voor de juwelier, concept-, design- en fashionstores. Hier kan iedereen de nieuwste trends signaleren, inspirerende workshops doen en informatieve presentaties bijwonen.

Meer dan 300 merken uit binnen- en buitenland tonen hier hun nieuwste collecties, van “bespoke” tot fashion sieraden en natuurlijk horloges. Deze vormen een gevarieerde mix voor elke ondernemer. Ook zijn er leveranciers te vinden, die een belangrijke extensie aanbieden voor deze retailbranche. Denk aan aanbieders van e-retail mogelijkheden, innovatieve 3D ontwikkelingen, retailbevorderende visual merchandising, packaging, software en beveiliging.

Trends en tendenzen
Dit event heeft exposanten van het eerste uur, maar ook een groot aantal nieuwkomers met verrassende collecties. Qua trends zijn er drie grote te signaleren. Als eerste is het minimalistische cleane design een belangrijke trend bij verschillende sieraden- en horlogemerken. Gepersonaliseerde sieraden of ‘eigen design’ is een tweede trend. En verder wordt er meer aandacht besteed aan duurzaam design, met name bij een aantal nieuwe horlogemerken.

Uitstraling
Deze tradefair heeft een eigentijdse moderne uitstraling. Met een duidelijke plattegrond zijn de stands goed te vinden in de robuuste fabriekshal. Voor elk soort ondernemer zijn merken te vinden, die goed aansluiten bij de diverse stijlen. Van authentiek tot stoer of van klassiek tot sportief en van modern avant-garde tot minimalistisch. Out of the Box is een perfecte meeting place om nieuwe trends te spotten en te netwerken.

De komende Out of the Box event data zijn 16 en 17 September 2018.
www.outofthebox2018.nl

Geschreven door Im Fong Liu

Door | 2018-04-09T16:45:22+00:00 7 maart 2018|Rubriek Branchenieuws, Nieuws|Label: , , |

Over de auteur:

Joke is binnen de FGZ het aanspreekpunt wat betreft het vakblad Edelmetaal. Daarnaast stelt zij de nieuwsbrieven NJU, VGZ en Beveiliging samen en helpt ze u o.a. bij de afhandeling van klachten en het aanvragen van subsidie Sociaal Fonds detailhandel.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures