/, Nieuws/Voor liefhebbers: Schaftenaar Watches

Voor liefhebbers: Schaftenaar Watches

Juwelier Arnold Vos is van huis uit een gepassioneerd horlogemaker en zag een niche in de markt. Met zijn ruime ervaring en zijn liefde voor het ambacht heeft hij het horlogemerk Schaftenaar Watches ontwikkeld, met reizen als inspiratiebron.

In de afgelopen tijd heeft Arnold Vos hard gewerkt aan het leggen van een stevige basis voor de twee lijnen, Traveller en Journey. Niet alleen zijn er jaren van ontwikkeling aan voorafgegaan, maar achter de schermen is er ook gewerkt aan andere belangrijke zaken zoals een uitgekiende distributie- en promotiestrategie voor het merk. “Dat begint nu zijn vruchten af te werpen”, aldus Arnold.

Vakmanschap, kwaliteit en authenticiteit
Arnold merkt aan de ene kant dat steeds meer consumenten geïnteresseerd raken in het nog jonge horlogemerk Schaftenaar Watches en het verhaal achter de horloges. “Onze klassiek ogende, in Nederland gemaakte en geteste horloges voorzien in een klantbehoefte aan vakmanschap, kwaliteit en authenticiteit. Aan de andere kant kijken juweliers – meer dan ooit – kritisch naar hun totaalassortiment en selecteren hun merken en modellen daarbinnen met uiterste zorg. Het liefhebbersmerk Schaftenaar Watches blijkt vooral voor juweliers in het midden tot hogere segment een perfecte aanvulling op het assortiment. Hiermee kunnen juweliers hun klanten, die op zoek zijn naar een authentiek horloge en zich daarmee willen onderscheiden, een met liefde gemaakt product bieden en óók nog eens voor een sympathieke prijs.”

Zwitserse kwaliteit, Made in Harderwijk
Alle horloges worden geassembleerd in eigen atelier met hoogwaardige materialen: op maat gemaakte kasten, Zwitserse mechanische uurwerken, wijzerplaten en handgemaakte leren banden, en binnenkort ook een Milanese band. Met vakmanschap en oog voor detail test Arnold de horloges volledig zelf. Deze persoonlijke aanpak maakt Schaftenaar Watches uniek, ‘Made in Harderwijk’. Het aantal geselecteerde verkooppunten waar de modellen verkrijgbaar zijn groeit volgens Arnold inmiddels gecontroleerd.

Scoop!
In de tweede helft van dit jaar komt er een nieuw Schaftenaar-horloge op de markt, met hetzelfde DNA en kenmerkende design van de bestaande modellen. “De wijzerplaat krijgt een extra chique uitstraling door de uurindexen in Romeinse cijfers (zie schets). De naam en de winkelverkoopprijs van het horloge zijn nog niet bekendgemaakt. Ook dames kunnen binnenkort een Schaftenaar om de pols dragen. Speciaal voor haar wordt er vóór de feestdagen in 2018 een elegant en verfijnd model gelanceerd.”

www.schaftenaarwatches.nl

Door |2018-06-18T15:52:24+00:004 juni 2018|Rubriek Branchenieuws, Nieuws|Label: |

Over de auteur:

Joke is binnen de FGZ het aanspreekpunt wat betreft het vakblad Edelmetaal. Daarnaast stelt zij de nieuwsbrieven NJU, VGZ en Beveiliging samen en helpt ze u o.a. bij de afhandeling van klachten en het aanvragen van subsidie Sociaal Fonds detailhandel.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures