//Nieuws voor leden
Nieuws voor leden2017-05-01T13:52:17+00:00

NIEUWS VOOR LEDEN

Weisz Group – a trip down memory lane

13 juli 2018|Branchenieuws, Ledennieuws|

Iedere familie heeft zijn eigen mooie herinneringen en bijzondere verhalen om te delen. Voor de Weisz Group heeft de tijd niet stilgestaan; op 5 juli gaf de familie een kijkje in haar geschiedenis én presenteerde nieuwe collecties van de diverse merken.

Uw eigen cadeaukaart via Worldline

12 juli 2018|Branchenieuws, Ledennieuws|

De cadeaubonnenmarkt in Nederland wordt geschat op € 4,5 miljard. Elke gelegenheid is een goede aanleiding een bon cadeau te doen. Hoog tijd dat de sieraden- en horlogemarkt hier wat meer graantjes van gaat meepikken. Worldline biedt u nu de mogelijkheid uw eigen cadeaukaart te maken.

Cao voor de juweliersbranche per 1 juli 2018

10 juli 2018|Branchenieuws, Ledennieuws, Nieuws|

De cao voor de juweliersbranche is geïntegreerd in de cao Fashion, Sport & Lifestyle, een moderne cao die geldt voor een groot deel van de non-food detailhandel (ook voor de mode-, sport-, schoenen- en woonwinkels, verf en behang, tuincentra en parfumerieën). Leden van de VGZ met een winkel vallen met hun bedrijf mogelijkerwijs ook onder de werkingssfeer van deze cao. De huidige cao liep af op 30 juni 2018.

Niet-afgehaalde sieraden: wat te doen?

14 juni 2018|Branchenieuws, Ledennieuws|

Het komt wel eens voor dat ter reparatie aangeboden sieraden of horloges niet opgehaald worden door de klant. Hetzelfde geldt voor nieuwe sieraden die speciaal voor een klant zijn gemaakt. Wat kunt u doen als de klant niet reageert of zelfs niet meer vindbaar blijkt te zijn?

Oproep: workshop ‘Keuzes maken’

14 juni 2018|Branchenieuws, Ledennieuws|

Enige tijd geleden organiseerde de NJU in samenwerking met Paul Nijland en Rens de Boer voor de leden de workshop ‘Hoe laat is het bij u?’ In Edelmetaal uitgave juni leest u hoe juwelier Linda Baronyan na het volgen van deze workshop precies dat duwtje in de rug kreeg dat ze nodig had om haar omzet weer in een stijgende lijn te krijgen.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures