//Nieuws voor leden
Nieuws voor leden2017-05-01T13:52:17+00:00

NIEUWS VOOR LEDEN

Cadeaukaart = verkoopmoment

13 september 2018|Branchenieuws, Ledennieuws|

De cadeaukaartenmarkt is booming. Geschat wordt dat er in Nederland per jaar maar liefst zo’n 1,1 miljard euro aan bonnen besteed wordt. Elke gelegenheid is een goede om een cadeaukaart te geven. Ook in de sieraden- en horlogebranche kan geprofiteerd worden van de voordelen van diverse cadeaukaarten. Wie dat niet doet mist verkoopmomenten.

Groen licht nieuwe cao Retail non-food

31 augustus 2018|Branchenieuws, Ledennieuws, Nieuws|

Het onderhandelaarsresultaat over een nieuwe cao Retail non-food (voorheen de cao Fashion, Sport & Lifestyle) is omgezet naar een definitief cao-akkoord. Een peiling bij de achterban van de vakbonden heeft hiervoor groen licht opgeleverd. Vakbonden CNV Vakmensen, de Unie en AVV bereikten eind juni al een onderhandelingsresultaat met werkgeversorganisaties INretail, Tuinbranche Nederland, NJU (juweliersbranche), Bodepa (parfumeriebranche) en VGT (grootwinkelbedrijven).

Reparatie afhalen zonder reçu, wat doet u?

23 augustus 2018|Branchenieuws, Ledennieuws|

Het kan gebeuren: een klant wil een reparatie afhalen, maar heeft geen reçu bij zich. Het reçu is feitelijk een eigendomsbewijs. Degene die dit papiertje aan u overhandigt, wordt geacht de rechthebbende te zijn van het sieraad of horloge. Is de klant dit bewijs kwijt of heeft hij het niet bij zich, dan bestaat het risico dat u het sieraad niet aan de rechthebbende meegeeft. Meldt de echte klant zich (mogelijk mét reçu) dan bent u aansprakelijk voor de schade die deze klant lijdt.

Weisz Group – a trip down memory lane

13 juli 2018|Branchenieuws, Ledennieuws|

Iedere familie heeft zijn eigen mooie herinneringen en bijzondere verhalen om te delen. Voor de Weisz Group heeft de tijd niet stilgestaan; op 5 juli gaf de familie een kijkje in haar geschiedenis én presenteerde nieuwe collecties van de diverse merken.

Uw eigen cadeaukaart via Worldline

12 juli 2018|Branchenieuws, Ledennieuws|

De cadeaubonnenmarkt in Nederland wordt geschat op € 1,1 miljard. Elke gelegenheid is een goede aanleiding een bon cadeau te doen. Hoog tijd dat de sieraden- en horlogemarkt hier wat meer graantjes van gaat meepikken. Worldline biedt u nu de mogelijkheid uw eigen cadeaukaart te maken.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures