Secties2017-11-23T16:07:39+01:00

Verenigingen en Secties

De Federatie Goud en Zilver overkoepelt twee verenigingen: de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Daarnaast zijn er secties voor taxateurs en uurwerkmakers.

Verenigingen

Nederlandse Juweliers- en Uurwerkenbranche (NJU)

De Nederlandse Juweliers- en Uurwerkenbranche (NJU) is de belangenvereniging vóór en dóór juweliers, uurwerkherstellers en taxateurs van juweliersartikelen in Nederland. Hoe meer bedrijven zijn aangesloten, hoe sterker de NJU staat. Dat betekent namelijk meer invloed en grotere voordelen voor de leden.

Meer informatie over de NJU

Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ)

De Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ) behartigt de belangen van de Nederlandse goud- en zilversmid en van de leden in het bijzonder. VGZ biedt leden individuele ondersteuning en advisering op commercieel, sociaal, juridisch, maatschappelijk en bedrijfseconomisch gebied.

Meer informatie over de VGZ
Direct lid worden?

Secties

Sectie taxateurs

In deze sectie heeft zich een groot aantal taxateurs van juweliersartikelen van na 1952 verenigd. De sectie behartigt de belangen van deze groep en organiseert o.a. studiedagen gericht op het vak van taxateur.

Nederlandse Juweliersclub

De Nederlandse Juweliers Club (NJC) is een dochtervereniging van de NJU en bestaat uit een groep van ruim veertig toonaangevende juweliers in Nederland. De NJC vertegenwoordigt een groep grotere juweliers.

Vacatures op het gebied van goud- en zilversmeden, juwelier en uurwerktechniek.

Sectie uurwerkherstellers

De Sectie Uurwerkherstellers zet zich op actieve wijze in voor de belangen van uurwerktechnici. De sectie organiseert studiedagen en speciale sleutelcursussen over diverse onderwerpen.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures