/, Nieuws, Opleidingsnieuws/Vuur Nacht van het Zilver wordt doorgegeven

Vuur Nacht van het Zilver wordt doorgegeven

Het centrum van Schoonhoven was opnieuw betoverend, in het donker van 15 december: de Nacht van het Zilver. Zo’n 2500 bezoekers genoten de mogelijkheid om de zilverkunst te ontdekken achter de deuren van dertig goud- en zilversmeden.

De opening van de Nacht van het Zilver vond plaats in de sfeervol verlichte veerpoort, waar Galerie Meesters van de Zilverstad gehuisvest is. Daar werd afscheid genomen van Dick van de Lagemaat en Frans van Mierlo, die het presteerden om tien maal de stuwende krachten te zijn achter de Nacht van het Zilver. Het vuur wordt doorgegeven: Orly Trost, Marco Oudshoorn en galerie eigenaar Stefan van Beeten nemen de organisatie over.

Smeedwedstrijd
De tiende editie van de Nacht van het Zilver werd gevierd met smeedwedstrijd Heel Schoonhoven Smeedt. Op de werkbanken van goud- en zilversmeden vervaardigen vakscholieren, (semi-)professionals en cursisten een zilveren taartstuk. Hiervoor kregen zij vier uur de tijd. De resultaten waren ontzettend divers. Nathalie Pattiperloly kreeg de hoofdprijs voor haar taartstuk. Linda den Besten en Jacqueline van Rossum ontvingen respectievelijk de tweede en derde prijs.

Programma
Het programma van de tiende Nacht van het Zilver was uitgebreid. In het verlengde van de Veerpoort opende Kirsten Quaedackers tijdens de Nacht van het Zilver haar nieuwe atelier aan de Veerstraat 1C. Op verschillende plekken in de stad vonden bijzondere exposities plaats. Bezoekers konden zelf sieraden ontwerpen en smeden. Bij de ontwerpwedstrijd van Esther van Vliet kwam Robin Kwestro als winnaar uit de bus. In het Nederlands Zilvermuseum werd Zilverbingo gespeeld. Op verschillende plaatsen in het centrum verzorgde het Vuurgilde spectaculaire demonstraties. Om 00.00 uur werd de Nacht van het Zilver afgesloten in de Hoge Vierschaar, onder het Stadhuis van Schoonhoven. De volgende Nacht van het Zilver is op 14 december 2019.

www.nachtvanhetzilver.nl

Foto’s: Rob Glastra Fotografie – Schoonhoven

Door |2018-12-18T11:22:24+00:0018 december 2018|Rubriek Branchenieuws, Nieuws, Opleidingsnieuws|Label: |

Over de auteur:

Joke is binnen de FGZ het aanspreekpunt wat betreft het vakblad Edelmetaal. Daarnaast stelt zij de nieuwsbrieven NJU, VGZ en Beveiliging samen en helpt ze u o.a. bij de afhandeling van klachten en het aanvragen van subsidie Sociaal Fonds detailhandel.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures