//Wat gebeurt er met de lonen

Wat gebeurt er met de lonen

Als het onderhandelingsresultaat wordt bekrachtigd door de vakbonden gebeuren er op 1 juli 2018 twee dingen ten aanzien van de lonen:

  • De lonen van alle huidige medewerkers worden per 1 juli 2018 verhoogd met 1,03%, behalve voor de medewerkers die meer verdienen dan het maximum van hun loontabel (dat is het bedrag in de laatste trede van het groene deel van de loontabel). Deze medewerkers noemen we bovenschalig. Om te bepalen of iemand bovenschalig is (en dus geen recht heeft de loonsverhoging per 1 juli 2018) kijk je niet naar het maximum van de oude loontabel zoals die gold t/m 30 juni 2018 maar naar het maximum van deze oude loontabel nadat die is verhoogd met 1,03%.
  • Daarnaast is er een nieuw loongebouw ontwikkeld (i.v.m. wettelijke aanpassingen van het WML waardoor de opbouw van de het bestaande loongebouw niet meer in verhouding was). Voor nieuwe medewerkers (die op of na 1 juli 2018 in dienst treden) gaat het nieuwe loongebouw meteen gelden. De medewerkers die voor 1 juli 2018 al in dienst waren gaan pas over naar het nieuwe loongebouw wanneer ze weer een extra ervaringsjaar hebben bereikt.

Let op: Onafhankelijk van de cao wordt het WML per 1 juli 2018 verhoogd. Medewerkers die voor 1 juli 2018 het WML verdienen, of net iets meer, krijgen dus sowieso een verhoging van hun loon.

Zie de volgende link voor de huidige loonschalen zoals die eruit zien na een verhoging van alle treden met 1,03% en voor de wijze waarop werknemers overgaan naar het nieuwe loongebouw: https://www.inretail.nl/kennis-en-inspiratie/loontabel-mode-verf-en-woniniginrichting-per-1-juli-2018/

Door |2018-07-10T17:33:43+00:0010 juli 2018|Rubriek Nieuwsbrief berichten|

Over de auteur:

Linda is een van uw eerste aanspreekpunten bij de FGZ. Zij beantwoordt uw vragen of verwijst u door. Daarnaast ondersteunt zij de secretariaten en verricht zij secretarieel werk t.b.v. diverse projecten zoals Beleef het Sieraad. Linda organiseert de bijeenkomsten en is samen met Joke verantwoordelijk voor onze website.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures