/, Ledennieuws/Weisz Group – a trip down memory lane

Weisz Group – a trip down memory lane

Iedere familie heeft zijn eigen mooie herinneringen en bijzondere verhalen om te delen. Voor de Weisz Group heeft de tijd niet stilgestaan; op 5 juli gaf de familie in het Amsterdamse Pulitzer Hotel tijdens een brand event een kijkje in haar geschiedenis én werden nieuwe collecties van de diverse merken gepresenteerd.

1965
Samuel en Carla Weisz beginnen, de dan nog toekomst van, Weisz Group in 1965. Het echtpaar verkoopt tafelklokjes, wandklokken en wekkers vanuit hun woonkamer, de voorraad van de spullen bewaren ze in de slaapkamer en op zolder, in Amsterdam Zuid. Niet veel later volgen er tripjes naar Zwitserland, Duitsland, Frankrijk en de beurs in Bazel. Onder de merken Garonne en Cara, de laatste vernoemd naar Carla Weisz, worden daar horloges bekeken en ingekocht.

1969-1978
Met de woonkamer nog steeds als kantoorruimte, sluiten ook Edward en Franklin Weisz zich bij het familiebedrijf aan. Het resultaat? Een eerste groeispurt en het aannemen van meer personeel in buitendienst. De collectie bestaat op dat moment uit een scala aan klokken, wekkers, tafelklokjes en horloges die ingekocht en weer verkocht worden.

1988
Het ‘kantoor’ verhuist van de woonkamer naar de bovenste verdieping van het woonhuis en er wordt voor het eerst gebruikgemaakt van computers. Danish Design ontstaat en de eerste contacten met Edox worden gelegd, ook start de verkoop in België. Grote stappen, het bedrijf wordt in dit jaar ook officieel overgedragen aan Edward en Franklin Weisz.

1990
Groot nieuws: de Jacob Jensen licentie wordt getekend, wat Weisz Group op dat moment de enige fabrikant van horloges en klokken van Jacob Jensen wereldwijd maakt (dit is overigens anno 2018 nog steeds het geval). In Israël wordt een vestiging opgericht als groothandel voor de lokale markt. Ondertussen komt er een Danish Design horloge te liggen in de winkel van het Museum of Modern Arts in New York.

2006-2018
Ook Franklins zoon Ronen, dochter Jawina en schoonzoon Jonathan voegen zich bij het bedrijf. Er wordt verhuisd naar het pand in Amstelveen. Deze periode markeert het begin van de bouw van een aanzienlijke merkenpiramide op het gebied van horloges en sieraden.

2018
Anno nu bestaat Weisz Group uit een team van 50 mensen dat actief is in 50 landen wereldwijd. Dit najaar zal er een verhuizing plaatsvinden naar een drie keer zo groot pand, een voormalig bankgebouw, in Uithoorn. Een stap voorwaarts richting professionaliteit op het gebied van automatisering en een ruimte om te groeien met het bestaande portfolio. De focus van de inrichting van het pand zal op inspiratie liggen en er zal natuurlijk ruimte gemaakt worden voor een trip down memory lane. Met een oude staartklok van grootvader Samuel Weisz als pronkstuk aan de muur.

www.weiszgroup.com

Door |2018-07-13T11:57:06+00:0013 juli 2018|Rubriek Branchenieuws, Ledennieuws|Label: , |

Over de auteur:

Joke is binnen de FGZ het aanspreekpunt wat betreft het vakblad Edelmetaal. Daarnaast stelt zij de nieuwsbrieven NJU, VGZ en Beveiliging samen en helpt ze u o.a. bij de afhandeling van klachten en het aanvragen van subsidie Sociaal Fonds detailhandel.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures