/, Nieuws/2e Pinksterdag Nationale Zilverdag Schoonhoven

2e Pinksterdag Nationale Zilverdag Schoonhoven

Op maandag 5 juni, 2e Pinksterdag, is Schoonhoven the place to be voor zowel zilverliefhebbers als goud- en zilversmeden. Dan vindt hier voor de 33e keer de Nationale Zilverdag plaats. De historische binnenstad van Zilverstad Schoonhoven is van 10.00 tot 17.00 uur dé ontmoetingsplek tussen goud- en zilversmeden en andere belangstellenden uit binnen- en buitenland.

Goud- en zilversmeden tonen op die dag hun werk; van fijne sieraden tot grote zilveren kunstwerken. Door de hele binnenstad staan paviljoens en stands waar edelsmeden, graveurs en edelsteenspecialisten de geheimen van hun vak onthullen. Bezoekers kunnen genieten van exposities en demonstraties, binnenlopen bij de Vakschool en het Nederlands Zilvermuseum, een workshop volgen of iets moois kopen uit het uitgebreide aanbod.

In Schoonhoven wordt al sinds de 14e eeuw met zilver gewerkt. Sindsdien is de stad uitgegroeid tot de ‘Creatieve Zilverstad aan de Lek’. Schoonhovense goud- en zilversmeden maken traditionele maar ook moderne sieraden, gebruiksvoorwerpen en bovenal vrije kunst in zilver. Uniek in Nederland, maar ook buiten de landsgrenzen is Zilverstad Schoonhoven een begrip.

De Zilverdag is met jaarlijks 20.000 bezoekers uit binnen- en buitenland het grootste culturele evenement in de regio. En de Nationale Zilverdag is niet alleen interessant en gezellig voor bezoekers, het is ook dé ontmoetingsplek voor branchegenoten. Ieder vakgebied heeft zijn eigen plek in de binnenstad. Goud- en zilversmeden en alle andere branchegenoten die willen deelnemen aan de Zilverdag zijn dan ook van harte uitgenodigd om zich aan te melden.

www.zilverdag.nl

Door |2017-05-11T12:15:13+00:0011 mei 2017|Rubriek Branchenieuws, Nieuws|

Over de auteur:

Ontmoet onze medewerkers tijdens één van de bijeenkomsten die Jacqueline organiseert. U bent van harte welkom! Jacqueline is daarnaast verantwoordelijk voor onze website, de interne communicatie en ondersteunt de advertentieacquisitie voor Edelmetaal.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures