/, Nieuws/Zilverdag viert jubileum – inschrijven vanaf nu

Zilverdag viert jubileum – inschrijven vanaf nu

Achter de schermen wordt al volop gewerkt aan de Nationale Zilverdag van maandag 10 juni. Dat wordt een speciale editie: de 35e verjaardag van dit evenement in Schoonhoven.

Wat in 1984 startte met een tiental kramen, is in 35 jaar uitgegroeid tot hét podium voor (inter)nationale vakmensen op gebied van goud, zilver en andere edelmetalen. Elk jaar opnieuw trekt de Nationale Zilverdag op Tweede Pinksterdag meer dan 20.000 bezoekers die zich in de binnenstad van Schoonhoven vergapen aan al het moois dat uitgestald is op de meer dan 140 paviljoens en stands. Bovendien ontdekken bezoekers de kunst van het ambacht tijdens workshops en demonstraties. Dat de Zilverdag een jubileum beleeft, maakt het feest in 2019 extra bijzonder.

Inschrijven nu mogelijk
Werkt u in het vak en wilt u zich presenteren tijdens de Nationale Zilverdag 2019? Maak gebruik van het unieke podium dat de Zilverdag biedt. Op de website is informatie over de tarieven en de verschillende pleinen te vinden. Voor ieder vakgebied is een apart deel van de binnenstad gereserveerd zodat bezoekers de specialiteit makkelijk kunnen vinden.

Vroegboekkorting
Geïnteresseerd om een stand of paviljoen te boeken? Vroegboekers worden beloond met een korting. Dit lagere tarief geldt tot 1 maart. Aanmelden kan tot 20 mei.

Artikel Zilverstad Magazine 2019
De eerste Zilverdag vond plaats toen ze met haar studie begon aan de Vakschool Schoonhoven; Bir Muste ontdekte Schoonhoven en verliet de stad nooit meer. Vanaf 1990 runt ze hier haar eigen groothandel in edelstenen en sinds 2017 is ze voorzitter van de Nationale Zilverdag. “Altijd een feest, en in 2019 helemaal,” zegt Bir. “Bezoekers maken dan een unieke dag mee: de 35e verjaardag van de Zilverdag!”

Lees het hele artikel in Zilverstad Magazine 2019

www.zilverdag.nl

Foto: Rob Glastra Fotografie Schoonhoven

Door |2019-01-25T10:42:37+00:0025 januari 2019|Rubriek Branchenieuws, Nieuws|Label: |

Over de auteur:

Joke is binnen de FGZ het aanspreekpunt wat betreft het vakblad Edelmetaal. Daarnaast stelt zij de nieuwsbrieven NJU, VGZ en Beveiliging samen en helpt ze u o.a. bij de afhandeling van klachten en het aanvragen van subsidie Sociaal Fonds detailhandel.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures