Achter de schermen wordt al volop gewerkt aan de Nationale Zilverdag van maandag 10 juni. Dat wordt een speciale editie: de 35e verjaardag van dit evenement in Schoonhoven.

Wat in 1984 startte met een tiental kramen, is in 35 jaar uitgegroeid tot hét podium voor (inter)nationale vakmensen op gebied van goud, zilver en andere edelmetalen. Elk jaar opnieuw trekt de Nationale Zilverdag op Tweede Pinksterdag meer dan 20.000 bezoekers die zich in de binnenstad van Schoonhoven vergapen aan al het moois dat uitgestald is op de meer dan 140 paviljoens en stands. Bovendien ontdekken bezoekers de kunst van het ambacht tijdens workshops en demonstraties. Dat de Zilverdag een jubileum beleeft, maakt het feest in 2019 extra bijzonder.

Inschrijven nu mogelijk
Werkt u in het vak en wilt u zich presenteren tijdens de Nationale Zilverdag 2019? Maak gebruik van het unieke podium dat de Zilverdag biedt. Op de website is informatie over de tarieven en de verschillende pleinen te vinden. Voor ieder vakgebied is een apart deel van de binnenstad gereserveerd zodat bezoekers de specialiteit makkelijk kunnen vinden.

Vroegboekkorting
Geïnteresseerd om een stand of paviljoen te boeken? Vroegboekers worden beloond met een korting. Dit lagere tarief geldt tot 1 maart. Aanmelden kan tot 20 mei.

Artikel Zilverstad Magazine 2019
De eerste Zilverdag vond plaats toen ze met haar studie begon aan de Vakschool Schoonhoven; Bir Muste ontdekte Schoonhoven en verliet de stad nooit meer. Vanaf 1990 runt ze hier haar eigen groothandel in edelstenen en sinds 2017 is ze voorzitter van de Nationale Zilverdag. “Altijd een feest, en in 2019 helemaal,” zegt Bir. “Bezoekers maken dan een unieke dag mee: de 35e verjaardag van de Zilverdag!”

Lees het hele artikel in Zilverstad Magazine 2019

www.zilverdag.nl

Foto: Rob Glastra Fotografie Schoonhoven