/, Nieuws/Zwitsers horloge met Nederlandse ziel

Zwitsers horloge met Nederlandse ziel

Wat gebeurt er als een horlogeliefhebber door veilingcatalogi bladert? Inderdaad, hij vindt een interessant, maar onbekend merk. In 2014 overkwam dit de Nederlandse ondernemer en softwarespecialist Tom van Wijlick.

Met Lebois & Co gaf Tom een horlogemerk dat in 1972 ophield te bestaan een tweede leven. Via drie succesvolle Kickstarter-campagnes creëerde hij de Avantgarde-collectie; een uniek ontwerp om de eerste stap in de toekomst te vieren. Voor de volgende stappen is hij op zoek naar grotere crowdfunding-investeringen om de toekomst van Lebois & Co te borgen. Tom: “Het opnieuw opstarten van het merk was een groot succes, onze horloges zijn over de hele wereld verkocht. We hebben grote plannen zoals een chronograafhorloge dat de traditie van Lebois & Co volgt.”

Word aandeelhouder
Horlogeliefhebbers vanuit de hele wereld kunnen nu aandeelhouder worden van Lebois & Co, een horlogefabriek die is opgericht in 1934, vertelt Tom: “De oprichter, Raymond Dodane, vertegenwoordigde de derde generatie van de beroemde horlogefamilie Dodane. Het is dan ook geen verrassing dat vintage exemplaren met Lebois & Co op de wijzerplaat hoge bedragen ophalen op veilingen. Er zijn vijf verschillende aandelenpakketten die naast aandelen ook voordelen zoals kortingen, horloges en zelfs een plek in de Raad van Advies bieden. Dat laatste kan voor een investering van € 50.000, maar een investering van € 600 biedt al korting op de toekomstige horlogecollectie. Plus het unieke gevoel om mede-eigenaar te worden van een horlogemerk met een historie van bijna 100 jaar!”

Passie en fascinatie
Lebois & Co heeft met Kickstarter al meer dan € 190.000 binnengehaald om de productie van de eerste drie batches te financieren. Meer dan 150 backers uit 30 landen steunden de campagne en waren enthousiast om één van de gelimiteerde horloges te krijgen die Lebois & Co heeft geproduceerd. “Dit merk en de uitvoering ervan tonen mijn benadering van horloges; ze moeten met passie en fascinatie worden gemaakt. We willen het 100-jarig jubileum van Lebois & Co vieren met onze backers en veel aandeelhouders”, zegt Tom. Met drie nieuwe modellen in 12 variaties wil Lebois & Co in 2021 winstgevend zijn, aldus de horlogeondernemer.

www.leboisandco.com, info@leboisandco.com

Door |2018-06-21T16:06:40+00:0021 juni 2018|Rubriek Branchenieuws, Nieuws|Label: |

Over de auteur:

Joke is binnen de FGZ het aanspreekpunt wat betreft het vakblad Edelmetaal. Daarnaast stelt zij de nieuwsbrieven NJU, VGZ en Beveiliging samen en helpt ze u o.a. bij de afhandeling van klachten en het aanvragen van subsidie Sociaal Fonds detailhandel.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures