Glittering as Gold is een fraai vormgegeven boek over West- en Midden-Afrikaanse bronzen sieraden door kunsthistoricus Arnold Wentholt. Het boek is het eindresultaat van dertig jaar verzamelen.

Harry en Miep Schillings zijn verzamelaars van Aziatische en Afrikaanse sieraden. Hun totale collectie uit West- en Midden-Afrika bestond uit circa 500 objecten. De collectie is inmiddels voor een groot deel weggegeven aan musea, maar de 100 meest interessante sieraden zijn van tevoren geselecteerd en opgenomen in het boek Glittering as Gold, The Harry en Miep Schillings Collection of West and Central African Bronze Adornments. In het boek is elk object afgebeeld en helder beschreven, met vermelding van de herkomst en uitleg van de functies van het sieraad binnen een stam of cultuur.

Cadeautip
“Glittering as Gold is een prachtig boek om voor jezelf te kopen, maar ook een mooi verjaardags- of feestdagencadeau”, aldus het echtpaar Schillings. De gehele verkoopopbrengst van de uitgave komt ten goede aan de Stichting Kinderhulp Burkina Faso in Roermond. Deze stichting heeft één doel: kinderen de kans geven op een goede toekomst. Het 200 pagina’s tellende boek kost € 50 (+ € 7 verzendkosten) en is te bestellen via de website van de stichting: www.kinderhulpbf.nl of www.ethnographicartbooks.com.