/, Nieuws/Chopard kiest voor 100% ethisch verantwoord goud

Chopard kiest voor 100% ethisch verantwoord goud

Maison Chopard zal vanaf juli 2018 als eerste horloge- en juwelenhuis ter wereld voor al haar collecties volledig zijn overgeschakeld op 100% ethisch verantwoord goud. Het Zwitserse familiebedrijf is in 1860 opgericht en heeft duurzaamheid al meer dan 30 jaar hoog in het vaandel staan.

Voor Chopard is goud ‘ethisch verantwoord’ als het goud een gegarandeerd verantwoorde herkomst heeft en internationaal voldoet aan de hoogste sociale en ecologische normen. Het goud van Chopard wordt ingekocht via één van twee traceerbare routes: ambachtelijk gedolven goud uit kleinschalige mijnen die deel uitmaken van de Swiss Better Gold Assocation (SBGA), met Fairmined en Fairtrade regelingen óf goud met de Chain of Custody certificering van de Responsible Jewellery Council (RJC) waarmee Chopard een partnership heeft.

Met de aankondiging speelt Chopard een toonaangevende rol in de juweliersbranche bij het verantwoord inkopen van goud. Het impliceert dat Chopard langdurige samenwerkingen aangaat met ambachtelijke, kleinschalige mijnen en actief deelneemt aan sectorale verbanden om 100% van haar goud via betrouwbare bronnen in te kopen.

www.chopard.com

Door |2018-06-01T15:49:36+00:001 juni 2018|Rubriek Branchenieuws, Nieuws|Label: , , |

Over de auteur:

Joke is binnen de FGZ het aanspreekpunt wat betreft het vakblad Edelmetaal. Daarnaast stelt zij de nieuwsbrieven NJU, VGZ en Beveiliging samen en helpt ze u o.a. bij de afhandeling van klachten en het aanvragen van subsidie Sociaal Fonds detailhandel.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures