/E-mailwaarschuwingssysteem Beveiligingscommissie
E-mailwaarschuwingssysteem Beveiligingscommissie2019-01-10T09:41:24+00:00

Waarschuwingssysteem Beveiligingscommissie

Via het waarschuwingssysteem van de Beveiligingscommissie van de FGZ kunnen leden van de NJU en de VGZ alle verdachte incidenten per e-mail melden. De waarschuwingen worden vervolgens via het meldsysteem naar alle andere aangesloten bedrijven doorgestuurd.

Dankzij de meldingen die de Beveiligingscommissie ontvangt kunnen collega’s worden gewaarschuwd en zelfs regelmatig criminelen worden opgespoord. Het is dus van groot belang dat alles wat maar enigszins vreemd lijkt gemeld wordt. Niet alleen daadwerkelijke overvallen en inbraken, maar alles wat de ondernemer maar enigszins verdacht lijkt kan gemeld worden.

Uitwisselen en coördineren

Ook politie en justitie nemen met belangstelling van de meldingen kennis. Op deze manier kunnen informatie én beelden snel uitgewisseld en gecoördineerd worden. In het kader van de privacywetgeving is speciaal voor dit doel toestemming verkregen van het College Bescherming Persoonsgegevens. Dit betekent dat alleen leden van de verenigingen de berichten mogen ontvangen en dat zij de informatie niet naar derden door mogen sturen. Ook is het zo dat, in verband met deze vrijstelling én de attentiewaarde van de berichten, alléén meldingen rondgestuurd worden over zaken die een duidelijke bedreiging vormen voor de collega’s in de branche.

Wilt u deelnemen aan het waarschuwingssysteem, meld u hiervoor dan aan via beveiliging@fgz.nl.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures