/, Nieuws/Frederique Constant: nieuw scheepvaartavontuur

Frederique Constant: nieuw scheepvaartavontuur

Frederique Constant lanceert twee nieuwe Automatic Runabout horloges. De horloges, geïnspireerd door Italiaanse zeevaart, brengen een hommage aan Riva-boten uit de jaren ‘20.

Sinds 2009 werkt Frederique Constant samen met de Riva Historical Society. Een vereniging uit Milaan, opgericht in 1998, die zich toewijdt aan het behoud en de restauratie van klassieke Riva boten. Om deze samenwerking te vieren, creëert Frederique Constant elk jaar een limited edition Runabout, geïnspireerd op de tijdloze Riva boten uit 1920. De handgemaakte, houten boten geven een proefje van het Italiaanse dolce vita. Beide merken delen gemeenschappelijke waarden als nauwkeurige engineering en tijdloze ontwerpen.

De Runabout serie bevat twee nieuwe automatische modellen: eentje met een 42 mm roestvrijstalen kast en eentje met een roségoud vergulde kast. Door de uitgebreide polijstbehandeling, hebben de horloges een shine die doet denken aan het glanzende uiterlijk van de Riva boten, aldus het merk.
Beschermd door een bolvormig saffierglas, draagt de marineblauwe wijzerplaat het klassieke schoenspijkerpatroon van Frederique Constant, met in het midden een guilloche bewerking. De Arabische cijfers, indexen en wijzers geven licht in het donker. Het laatste detail op de wijzerplaat is het datumvenster op 6 uur met een vergrootglas. Op de buitenste rand van de wijzerplaat worden de minuten weergegeven.

Beide modellen worden aangedreven door een FC-303 automatisch kaliber. Het 26 juwelen tellende Zwitserse kaliber, tikt 28.800 keer per uur en heeft een gangreserve van 38 uur. Het uurwerk wordt beschermd door een 100-meter waterbestendige behuizing, volgens het merk perfect voor tijdens het varen.
Door de doorzichtige, saffieren deksel is het automatische mechanisme zichtbaar is. De ingegraveerde vlag van Riva Historical Society is duidelijk aanwezig. Passend bij het design, dragen deze horloges een marineblauwe lederen band met witte stiksels.

Van zowel de roestvrijstalen als de rosé vergulde Runabout modellen bestaan slechts 2.888 exemplaren. Trouw aan de traditie, wordt elk van de modellen geleverd in een speciale limited-edition verpakking, met een replica miniatuur van de Riva-boot, waarmee Frederique Constant haar eer betoont aan de iconische ontwerpen van de elegante roaring twenties sportboten.

www.frederiqueconstant.com

Door |2018-07-02T16:43:16+00:002 juli 2018|Rubriek Branchenieuws, Nieuws|Label: |

Over de auteur:

Joke is binnen de FGZ het aanspreekpunt wat betreft het vakblad Edelmetaal. Daarnaast stelt zij de nieuwsbrieven NJU, VGZ en Beveiliging samen en helpt ze u o.a. bij de afhandeling van klachten en het aanvragen van subsidie Sociaal Fonds detailhandel.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures