/, Nieuws/KERBHOLZ: designed to sustain

KERBHOLZ: designed to sustain

Geheel in lijn met het motto van het merk, designed to sustain, ontwerpt KERBHOLZ om te behouden. Dat wil zeggen, het merk gaat op een zo duurzaam mogelijke manier om met de planeet én als mensen onder elkaar.

Het in 2012 in Keulen opgerichte merk produceert horloges gemaakt van natuurlijke, duurzame en vernieuwende materialen zoals acetaat, hout en marmer. Het minimalistische design geeft alledaagse items een buitengewoon gevoel, aldus het merk. ‘Hedonistic Sustainability’ noemt KERBHOLZ het; producten die begeerlijker zijn met dank aan hun duurzaamheid.

Studievrienden en oprichters Moritz en Matthias besluiten hun backpack te pakken en naar Mexico te vetrekken. Ze waren op slag verliefd op de cultuur van het land, maar ook op hen gebruik van hout. Het natuurlijke materiaal had z’n piek in de mode nog niet behaald volgens het duo en ging, terug in Duitsland, aan de slag met een plan van aanpak. Twee vrienden voegen zich toe en samen ontstaan de eerste KERBHOLZ producten.

Een hoop avonturen én kilometers (het viertal verkocht de eerste KERBHOLZ horloges vanuit een oud Volkswagenbusje) verder is KERBHOLZ naar eigen zeggen the name to know op het gebied van innovatieve en duurzame horloges. Sinds 2017 heeft het merk ook de stichting ‘Design to Sustain’ opgericht, waar 10% van de winst naar toe gaat.

www.kerbholz.com

Door |2018-08-03T15:42:18+01:004 augustus 2018|Rubriek Branchenieuws, Nieuws|Label: , |

Over de auteur:

Joke is binnen de FGZ het aanspreekpunt wat betreft het vakblad Edelmetaal. Daarnaast stelt zij de nieuwsbrieven NJU, VGZ en Beveiliging samen en helpt ze u o.a. bij de afhandeling van klachten en het aanvragen van subsidie Sociaal Fonds detailhandel.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures