/, Nieuws/Schitterende 34e Nationale Zilverdag in Schoonhoven

Schitterende 34e Nationale Zilverdag in Schoonhoven

Het weer was fantastisch, het aantal bezoekers ongekend. Maandag 21 mei schitterde Schoonhoven tijdens de Nationale Zilverdag 2018. De stad werd zeker door zo’n 25.000 bezoekers aangedaan. Zij keken hun ogen uit bij de stands en paviljoens op de verschillende pleinen: van Rabobank Jong Talentplein tot Groot(s) Zilver tot Edelsteen- en mineralenplein.
Ruim 130 deelnemers presenteerden zich: goud-, zilver- en edelsmeden, juweliers, jonge talenten van de Vakschool en de ontwerpers achter de prachtige inzendingen voor de Silver Challenge.

De genodigden startten de dag bij de Silver Challenge in de Hoge Vierschaar onder het stadhuis. Daar bracht burgemeester Roel Cazemier zijn stem uit op een van de werken. Gedurende de dag werd door bijna 1.000 bezoekers gestemd. De 1e prijs mocht in ontvangst genomen worden door Anne Middelkoop-Herens met haar inzending Mother Nature’s Son. De andere prijswinnaars zijn Janneke de Bruijn (tweede prijs met collier Nova), Maja Houtman (derde prijs met ketting Silver Fleece) en Marjolein van Zummeren (vierde prijs met ketting en ring LinkedIn). Zij namen hun prijs in ontvangst tijdens de afsluiting van de dag in het koor van de Grote Kerk in Schoonhoven.

Draadsmeedwedstrijd
Voor het eerst in 29 jaar werd de draadsmeedwedstrijd gewonnen door een vrouw. Karin Schalken uit Waalwijk wist een draad van 25,2 cm te smeden. Ook dit jaar trok de smeedwedstrijd op de hoek Dam/Haven veel belangstelling. Het typerende gehamer klonk de hele dag.

Winnaar Rabobank Jong Talentplein
Tijdens de Nationale Zilverdag presenteren (oud-)leerlingen van de Vakschool Schoonhoven zich op het Rabobank Jong Talentplein. Dit plein biedt podium aan starters en nieuwe talenten. Rabobank Utrechtse Waarden wil jong ondernemerschap stimuleren en stelt al een aantal jaar op rij geldprijzen beschikbaar. De jury deelde de prijzen uit aan Vincent Murk (1e prijs), Koray Tinmaz (2e prijs) en de Rabobank publieksprijs was voor Janine van Rossum.

Sieradenshow
Dit jaar schreven nieuwe en bekende ontwerpers zich in voor deelname aan de sieradenshow, te vinden op het Doelenplein. Vier keer werd de show – aangekondigd door de Schoonhoven App – gelopen door danseressen van Studio Younik.

Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven
De exposities in het Nederlands Zilvermuseum trokken veel bezoekers. Ruim 1700 bezoekers bezichtigden het zilveren kasteel van Chambord, de expositie ‘Feest’, het werk van Paul de Vries en de kommen door Lex Pott. Ook werden nieuwe talenten van bezoekers ontdekt in het Zilverlab.

Volgend jaar beleeft de Nationale Zilverdag een lustrum: dan wordt de 35e editie van de Zilverdag gevierd.

www.zilverdag.nl

Door |2018-05-29T11:06:00+00:0025 mei 2018|Rubriek Branchenieuws, Nieuws|Label: , |

Over de auteur:

Linda is een van uw eerste aanspreekpunten bij de FGZ. Zij beantwoordt uw vragen of verwijst u door. Daarnaast ondersteunt zij de secretariaten en verricht zij secretarieel werk t.b.v. diverse projecten zoals Beleef het Sieraad. Linda organiseert de bijeenkomsten en is samen met Joke verantwoordelijk voor onze website.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures