Vanaf 2012 heeft Seiko Astron de wereld laten kennismaken met GPS Solar technologie. En sindsdien speelt de Astron collectie een toonaangevende rol. Vandaag de dag herbergt de Astron GPS Solar collectie een scala aan stijlen, ontwerpen en kalibers die stuk voor stuk atoomklokprecisie en een uitzonderlijk gebruiksgemak bieden.

Door contact te maken met het GPS-netwerk is ieder Astron horloge in staat om met slechts éen druk op de knop de juiste lokale tijdzone te vinden (bij aanpassingen in de regio / tijdzone / DST kan handmatige selectie nodig zijn). En omdat het horloge volledig draait op de energie van licht, hoeft de batterij nooit vervangen te worden.

In 2019 introduceerde Seiko een nieuw Astron GPS Solar design dat een eerbetoon was aan de 50 jaar daarvoor gelanceerde Seiko Astron: ‘s wereld eerste Quartz polshorloge. De nieuwe Astron onderscheidde zich – net als het origineel – door de gebogen lijnen van de kast, de brede ‘lugs’ en de smalle bezel. Vanwege die bijzondere, slanke vormgeving moest Seiko een volledig nieuw GPS Solar uurwerk ontwikkelen: 5X53 Dual-Time, het geavanceerdste en slankste GPS Solar kaliber ooit.

Dit jaar wordt de 5X53 collectie uitgebreid door een serie van vier horloges met titanium kasten en banden. Het eerste model heeft een exquisiet groene wijzerplaat en wordt als limited edition van 2.000 exemplaren vanaf juni 2020 in Seiko Boutiques en bij geselecteerde dealers wereldwijd aangeboden. De andere drie modellen van de nieuwe 5X53 series zullen de Astron collectie een maand later permanent gaan verrijken.

Lees hier meer

www.seiko.nl