Home >
Nieuws >
Symposium Made by Her - Schoonhoven

Symposium Made by Her - Schoonhoven

Locatie

Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven

March 30, 2023

 t/m 

March 30, 2023

‘Why have there been no great women artists?’ Al in 1971 publiceerde Linda Nochlin een baanbrekend essay met deze titel. Een halve eeuw later is de vraag nog steeds relevant. Vrouwen in de kunstwereld, en zeker in de toegepaste kunst, blijven onderbelicht en ondergewaardeerd. Het Nederlands Zilvermuseum zet zich in hier iets aan te doen. Daarom presenteert het museum het symposium Made by Her: Vrouwelijke ontwerpers van metaalkunst in de eerste helft van de 20ste eeuw.

Verschillende nationale en internationale sprekers vertellen over hun onderzoek naar vrouwelijke ontwerpers uit de metaalkunst. Jet Sloterdijk, projectmedewerker bij het Drents Museum, Assen vertelt over de eigenzinnige ontwerpen van Johanna van Eijbergen. Annemieke Houben is zelfstandig onderzoeker en deelt haar bevindingen over Christa Ehrlich en het belang vanvrouwennetwerken in de jaren ‘20. Naomi Bisping is junior conservator bij het Nederlands Zilvermuseum en presenteert haar onderzoek naar vrouwelijke ontwerpers bij Zilverfabriek Voorschoten en Gerritsen & Van Kempen. Speciaal te gast zijn Monika Siwińska en Agnieszka Dąbrowska, beiden werkzaam bij het Museum van Warschau (Polen). Zij nemen de bezoeker mee in het verhaal van de Poolse ontwerper Julia Keilowa.

Tickets
Vul de dag aan met een lunch en een stadswandeling door Zilverstad Schoonhoven en bekijk objecten van vrouwelijke smeden en ontwerpers in het Zilvermuseum. Wacht niet te lang met het kopen van uw ticket(s). Er is maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Tickets zijn vanaf nu te koop:

• Dagprogramma: €85,00*

• Middagprogramma: €65,00

• Dagprogramma (student): €35,00**

• Middagprogramma (student): €25,00**

* Boek voor 1 maart 2023 en ontvang €10,00 korting op een dagticket
** Beperkt aantal tickets voor studenten beschikbaar

www.zilvermuseum.com

Terug