Home >
Sectie uurwerktechniek

Sectie Uurwerktechniek

Binnen de Federatie Goud en Zilver is een grootaantal gepassioneerde uurwerkspecialisten verenigd in de Sectie Uurwerktechniek. Deze sectie behartigt de specifieke belangen van deze groep ondernemers.

Uurwerktechnici worden opgeleid aan Zadkine Vakschool Schoonhoven, de onderwijsinstelling voor de sieraden- en uurwerkenbranche. De opleiding uurwerktechniek bestaat inmiddels maar liefst 100 jaar. Veel uurwerkspecialisten die bij de Federatie Goud en Zilver zijn aangesloten zijn allround opgeleid en gespecialiseerd in zowel grootwerk (klokken) als kleinwerk (horloges).

De Sectie Uurwerktechniek onderhoudt nauwe contacten met de Vakschool met als doel de opleidingen uurwerktechniek op hoog niveau te houden. Om het niveau van de leden van de sectie hoog te houden organiseert de Sectie Uurwerktechniek regelmatig bijeenkomsten met lezingen en presentaties over uurwerkgerelateerde onderwerpen. Tijdens deze vakdagen worden ervaringen uitgewisseld en kennis opgedaan en gedeeld met andere leden.

De Sectie Uurwerktechniek is aangesloten bij de CEAHR, de Europese koepelorganisatie voor uurwerktechnici.

Zoek je een gediplomeerde uurwerkspecialist? Ga naar onze winkelzoeker en vind een aangesloten uurwerktechnicus in jouw regio.