Home >
Nieuws >
Galerie Marzee - Nijmegen

Galerie Marzee - Nijmegen

Locatie

Galerie Marzee, Lange Markt 3, 6511 VK Nijmegen

February 19, 2023

 t/m 

April 22, 2023

Galerie Marzee in Nijmegen, galerie voor hedendaagse sieraden, biedt de komende tijd een aantal interessante tentoonstellingen.

Onderstaande nieuwe tentoonstellingen zijn in de galerie te bewonderen van 19 februari t/m  22 april:
Vera Siemund - sieraden
Adi Toch - Between Presence and Absence - zilverwerk
Manuel Vilhena - 6G - sieraden
Metal and Jewellery / HAWK - Hogeschool voor toegepaste wetenschap en kunst, Hildesheim, Duitsland

Galerie Marzee
Al ruim veertig jaar is Galerie Marzee een drijvende kracht bij het stimuleren van moderne sieraden en metaalwerk van over de hele wereld. Marie-José van den Hout begon Galerie Marzee in 1979 in een kleine ruimte aan de Lange Hezelstraat in Nijmegen en verhuisde in 1995 naar de huidige locatie, een voormalig graanpakhuis aan de Waalkade. Sinds die tijd is het de grootste onafhankelijke galerie voor eigentijdse sieraden ter wereld.

Galerie Marzee vertegenwoordigt zowel gevestigde als startende sieraadkunstenaars van over de hele wereld. Naast de vaste Marzee Collectie, die in 2004 ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum voor het publiek werd opengesteld, presenteert Marzee elk jaar vier tentoonstellingen van steeds vier of vijf kunstenaars, plus elke zomer de jaarlijkse Marzee Internationale Eindexamenshow, om het allerbeste werk van studenten van internationale scholen en academies te tonen.

www.marzee.nl

Foto: Adi Toch – Through a Metal Darkly 4, 2023

Terug