Home >
Nieuws >
Gestold Licht

Gestold Licht

Locatie

Voorst

June 22, 2024

 t/m 

June 22, 2024

Gepensioneerd bioloog Willem Beekman heeft al zijn hele leven een voorliefde voor edelstenen en mineralen. Zijn originele kijk hierop, vol bewondering en vooral ook verwondering, heeft hij uiteengezet in het prachtig vormgegeven boek ‘Gestold Licht’. Dit boek vormt de basis van een bijzonder middagprogramma op zaterdag 22 juni a.s. in het Gelderse Voorst.

Dit middagprogramma heet ‘Levend Licht, Gestold Licht en Stromend Licht’. Beekman begint met zijn fascinatie voor de zon. Zonder zon is er geen leven op aarde – maar staan we eigenlijk wel eens stil bij de wonderbaarlijke samenhang tussen haar warmte en licht, enerzijds, en de miljoenen verschijnselen op aarde, anderzijds? Willem neemt zijn publiek bij de hand… en er gaat echt een wereld open!

Gestold Licht
Een van de mooiste verschijningsvormen die hun bestaan volledig danken aan de zon, zijn al die kleurrijke edelstenen en mineralen die ‘zomaar’ in de aardkost zijn ontstaan. ‘Gestold Licht’, noemt Beekman deze, en dit is het tweede onderwerp waarover hij spreekt. Want hoe kan het bijvoorbeeld dat zo diep onder de grond zulke felle kleuren te vinden zijn, en dan ook nog in zo’n enorme variatie? Beekman legt het allemaal uit. Ook tekende hij er een aantal, met grote precisie; deze kleurenafbeeldingen zijn opgenomen in zijn boek.

Stromend Licht
Naast Willem Beekman staat er nog een interessante gast op het programma, namelijk Tineke van der Giessen. Tineke is hooggevoelig en adviseert mensen over edelstenen en mineralen, waarvan ze een indrukwekkende collectie heeft. Dat doet ze ook op 22 juni, nadat ze eerst uitlegt hoe het ‘gestolde licht’ (de mineralen) in de aardkorst weer kan gaan stromen, juist in deze tijd. Ook vertelt ze hoe je je optimaal kunt afstemmen op een edelstenen die je ‘lijkt te roepen’.

Meer info
Het programma ‘ZonLicht, Gestold Licht en Stromend Licht’ vindt plaats in De Kapel in Voorst en duurt van 13:30 tot 17:30 uur. Prijs: € 27,50.
Meer info: www.webshop-stukkenbeter.nl/Licht

Foto: bioloog Willem Beekman is gefascineerd door de wondere wereld van edelstenen. Het boek vormt de basis van een boeiend middagprogramma over mineralen.

Terug