Home >
Nieuws >
Gratis pop-up tentoonstelling DIVA: Work in Progress

Gratis pop-up tentoonstelling DIVA: Work in Progress

Locatie

Grote Markt 13, B-2000 Antwerpen

 t/m 

November 27, 2022

DIVA presenteert een pop-up tentoonstelling op de Grote Markt in Antwerpen. ‘DIVA: Work in Progress’ vertelt de verhalen áchter de diamanten, juwelen en zilveren objecten die het museum in een vaste opstelling toont. De tentoonstelling is te zien tot en met 27 november 2022.

De bezoeker volgt de reis van een diamant voordat deze in een juweel terechtkomt en stapt als het ware echt in een diamantmijn. De Argyle diamantmijn in Australië was een van de beroemdste en meest bijzondere mijnen ter wereld. DIVA beschikt over exclusieve beelden van deze mijn die nog niet eerder getoond werden aan het publiek.

Ontwerpproces en technieken

In de tweede zaal krijgt de bezoeker inzicht in het ontwerpproces en de technieken achter enkele iconische zilveren objecten. Een zilversmid maakt gebruiksvoorwerpen, een goudsmid juwelen en ook is er aandacht voor zilversmeden die spelen met het begrip gebruiksvoorwerp. De Brusselse edelsmid en juweelontwerper Philippe Wolfers krijgt een ereplaats aan de hand van het ontwerp ‘Gioconda’ dat te zien was op internationale tentoonstelling voor decoratieve kunsten in Parijs in 1925. Wolfers ontwierp hierin een volledige eetkamer in lijn met de zilveren schaal van het Gioconda servies.

Studenten en alumni

In de laatste ruimte toont DIVA het werk van onder meer studenten en alumni van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en Sint Lucas. De werken onderscheiden zich o.a. door de uitzonderlijke materialen en technieken die gebruikt worden. Zo laat juweelontwerpster Dabin Lee een interessante mix zien van klassiek edelsmeedwerk en disruptieve sieraden.

Gratis toegang

Eva Olde Monnikhof, directeur DIVA: ‘’Ik ben bijzonder trots dat we binnen een kort tijdsbestek ‘DIVA: Work in Progress’ hebben gerealiseerd. De tentoonstelling biedt ons de kans om verhalen te vertellen en stukken te laten zien die minder bekend zijn, maar ook om DIVA bij de Antwerpenaar en toerist onder de aandacht te blijven brengen. De tentoonstelling is gratis te bezoeken dus: wees welkom!”

www.divaantwerp.be

Terug