Home >
Nieuws >
Kinderworkshop Zilvermuseum

Kinderworkshop Zilvermuseum

Locatie

Schoonhoven

February 20, 2024

 t/m 

February 22, 2024

Stap in de schoenen van een smid tijdens deze speciale kinderworkshop in de voorjaarsvakantie. Voordat je aan je eigen werk begint, is het essentieel om je creativiteit op papier te zetten met een schets. Net zoals een echte smid. Ontwerp jouw unieke sleutelhanger van begin tot eind. Heb jij al ideeën klaarliggen? Reserveer snel een plekje voor 20, 21 of 22 februari via de webshop van het Nederlands Zilvermuseum of kom langs voor onze andere kinderactiviteiten!

Wat ga je doen?
Onder begeleiding van een goudsmid maak je eerst een schets van ongeveer 4 bij 6 cm groot. Maak bijvoorbeeld je favoriete dier, een poppetje of je eigen silhouet. Daarna gebruik je een zaag om je figuurtje uit aluminium te zagen. Nog even netjes afvijlen en eventueel versieren… Voilà! Je nieuwe sleutelhanger is klaar.

Praktisch
De workshops zijn op dinsdag 20 februari om 11 en 14 uur, woensdag 21 en donderdag 22 februari beide dagen om 11 uur. Let op: Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Meedoen aan de workshop kost € 7,50 per kind, exclusief entree, dat gratis is voor kinderen onder de 18 jaar onder begeleiding van een betalende volwassene. Graag van tevoren reserveren en betalen via de webshop van het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven.

Word Zilversmid voor een dag
Lukt het niet op bovenstaande data het Zilvermuseum te bezoeken? Geen zorgen, er is nog meer te doen in onze Zilverwerkplaats! Word bijvoorbeeld ‘Zilversmid voor een dag’ met de speurtocht en maak achteraf op eigen gelegenheid een ring, sleutelhanger, ketting of armband. Ook de allerkleinsten, vanaf de leeftijd 2 jaar, kunnen al de fijne kneepjes van het vak leren. Speciaal voor hen hebben we drie leuke boerderijdieren. Deze kunnen ze onder begeleiding van een volwassene versieren in onze Zilverwerkplaats.

Speurtocht over het tafelzilver Helene Kröller-Müller
Deze speurtocht is gevuld met activiteiten! Zo leren kinderen eerst over de verschillende stijlen van de architecten Berlage en van de Velde. Daarna gaan ze zelf aan de slag met het ontwerpen van een persoonlijke houten vork & lepel en bouwen ze een nieuw blokkenpatroon voor het plafond van Helene. De speurtocht eindigt met het maken van een eigen menukaarthouder in onze Zilverwerkplaats.

Speurtocht en werkstukjes zijn te verkrijgen aan de balie. De speurtocht inclusief het werkstuk kost €5,50. Het los maken van een werkstuk kost €3,50 per stuk. Voor deze activiteiten is geen reservering nodig.

www.zilvermuseum.com

Terug