Home >
Nieuws >
Mineralen- en fossielenbeurs

Mineralen- en fossielenbeurs

Locatie

Hoorn

March 3, 2024

 t/m 

March 3, 2024

Kom en ga op ontdekkingstocht op de mineralen- en fossielen beurs in Hoorn op 3 maart! Op deze bijzondere beurs zullen de aanwezige vakkundige standhouders u meenemen in de wereld van gesteenten (mineralen), edelstenen, fossielen, versteend hout, sieraden en nog veel meer.

De standhouders kunnen u onder meer vertellen waar ter wereld een steen of fossiel vandaan komt. En mocht u iets heel mooi of bijzonder vinden, dan kunt u het aanschaffen. Ook zijn er diverse demonstraties, zoals edelsteenslijpen, bollen (geodes) kraken en nog meer. Vooral bij het kraken van geodes is het altijd weer een verrassing wat er in zit! Er is ook iemand aanwezig die uw edelsteen op echtheid kan testen (determineren). Voor de kinderen zijn er diverse nieuwe leuke activiteiten. Deze worden verzorgd door de vereniging Amathysta uit Purmerend. Genoeg te zien en te beleven dus om er een onvergetelijke dag van te maken voor alle leeftijden. Goed te combineren met een bezoek aan de oude binnenstad van Hoorn met o.a. zijn mooie haven, gezellige horeca en de prachtige musea.

De mineralen- en fossielenbeurs is op zondag 3 maart van 10.00 uur tot 16.30 uur in: Schouwburg/congrescentrum "Het Park" (op loopafstand van het openbaar vervoer)
Westerdijk 4, 1621 LE Hoorn.

Toegangsprijs:  volwassen €5, kinderen van 5 tot 12 jaar €2,50. Kaarten online te koop op www.hetpark.nl en op de dag zelf ook los aan de kassa. Er wordt met twee tijdsblokken gewerkt. Dit betekent dat u voor een bepaald tijdsblok kaartjes kunt kopen, maar vanaf dat tijdstip zo lang binnen kunt blijven als u zelf wilt.

www.mineralenbeurshoorn.nl

Terug