Home >
Nieuws >
Mineralen- en Fossielenbeurs

Mineralen- en Fossielenbeurs

Locatie

Hoorn

October 1, 2023

 t/m 

October 1, 2023

Op zondag 1 oktober is er weer een editie van de Mineralen- en Fossielenbeurs in het centrum van Hoorn. De beurs is speciaal gericht op mineralen, fossielen en edelstenen (niet spiritueel). Tijdens deze beurs presenteren diverse vakkundige standhouders hun edelstenen, fossielen, gesteenten, meteorieten, versteend hout, sieraden en meer.

Er zullen op deze dag diverse activiteiten en demonstraties plaatsvinden, verzorgd door vereniging Amathysta uit Purmerend. Er komt iemand geodes kraken en het publiek kan dit ook zelf proberen. Voor goud- en zilversmeden zijn er standhouders met edelstenen in diverse maten en is het mogelijk een steen door gemmoloog Henk Rijneveld te laten determineren of testen op echtheid. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten zoals het slijpen van edelstenen.

Koffie, thee en wat lekkers zijn te bestellen, maar het is ook mogelijk om horeca in de buurt zoals een terras met uitzicht op het stadsstrand en het Markermeer te bezoeken. De beurs is ook goed te combineren met een bezoek aan de oude historische binnenstad met o.a. de mooie haven, musea, winkels en andere horeca.

De Mineralen- en Fossielenbeurs wordt gehouden op zondag 1 oktober 2023 van 10.00 uur t/m 16.30 uur in Schouwburg/Congrescentrum “Het Park“, Westerdijk 4 1621 LE Hoorn. Toegangsprijs: volwassen € 5,- / kinderen van 5 tot 12 jaar € 2,50. Kaartjes kopen kan online via www.hetpark.nl of op de dag zelf aan de kassa van de beursorganisatie. De beurs is rolstoelvriendelijk en op loopafstand van het openbaar vervoer.

Om het aantal bezoekers enigszins te spreiden en iedereen de gelegenheid te geven om alles goed te kunnen aanschouwen, wordt er met twee tijdsblokken gewerkt waarbinnen bezoekers kunnen komen: een ochtendblok van 10.00 tot 13.00 uur en een middagblok van 13.00 tot 16.30 uur.

www.mineralenbeurshoorn.nl

Terug