Home >
Nieuws >
Naarden, the Art fair

Naarden, the Art fair

Locatie

Grote Kerk Naarden, Marktstraat 13, Naarden

January 26, 2023

 t/m 

January 29, 2023

Al 25 edities staat NAARDEN the Art fair net zo stevig op de kaart als haar thuishaven: de eeuwenoude vestingstad Naarden. De beurs voor oude, moderne en hedendaagse kunst viert haar jubileum van 26 t/m 29 januari.

Al sinds de oprichting in 1998 door Johan en Edith Rissik wordt het event in de monumentale Grote Kerk van Naarden gehouden. Ruim 65 gerenommeerde galeries, antiquairs, kunsthandelaren maken hier in 2023 hun opwachting. Er zijn dagelijks gratis rondleidingen en ook kan men een speciale avondopening met livemuziek bijwonen op vrijdag 27 januari. Om de kwaliteit te waarborgen wordt het aanbod voorafgaand aan de opening beoordeeld door een team van experts.

Als een vesting

De allereerste beurs werd door het echtpaar Johan en Edith Rissik van InterEvent gestart in januari 1998 onder de naam Kunst & Antiek Weekend Naarden. Geprezen om de intieme setting en gastvrije ontvangst, groeide ‘Naarden’ in twee decennia uit tot één van de belangrijkste kunstbeurzen in Nederland: NAARDEN the Art fair. De Grote Kerk Naarden, een monumentale parel uit de vijftiende eeuw, vormt sinds de oprichting een prachtig decor voor de kunstbeurs die jaarlijks duizenden kunstliefhebbers trekt. De 65 galeries, antiquairs en kunsthandelaren uit Nederland, België en Duitsland presenteren in 2023 een oogstrelende verzameling aan kunst en antiek waaronder schilderijen, sculpturen, kunstobjecten, meubelen, juwelen en fotografie. Voor de opening van de kunstbeurs wordt het aanbod gekeurd door onafhankelijke, beëdigde taxateurs om de kwaliteit en echtheid te bewaken. “Samen naar Naarden”, een avondopenstelling met muzikale omlijsting op vrijdag 27 januari, is de perfecte bekroning van de 25 edities die ‘Naarden’ nu mag gaan vieren.

Enkele bijzondere stukken uit het aanbod

Juwelen worden door diverse exposanten gepresenteerd op de kunstbeurs. Bij The old Treasury is een armband van de beroemde juwelier Christian Dior te bewonderen. Op het houten sieraad zijn op speelse wijze in geelgoud gevatte diamanten aangebracht.

Bij Antiques Emporium voegt de Tiffany Studios vaas uit New York een unieke schittering aan de feestvreugde toe. Het stuk van Louis Comfort (1848-1933) komt uit de ‘Favrile’ serie. De crèmekleurige ondergrond contrasteert subtiel met de intens iriserende kleuren. De organische vorm, het contrast in kleur en de hoogwaardige uitvoering illustreren Tiffany‘s grote internationale succes.

Voor openingstijden, tickets en nadere informatie: www.naardenartfair.nl

Foto: Beursimpressie (foto Diane Keus)
Terug